BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’dan BM’ye salvolar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Birleşmiş Milletler hala üzerine düşen görevi yapmamıştır, yapmamaktadır, Arap Ligi yapmamıştır, yapmamaktad...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Birleşmiş Milletler hala üzerine düşen görevi yapmamıştır, yapmamaktadır, Arap Ligi yapmamıştır, yapmamaktadır. Biz insani görevi yerine getirecek olanlarla beraber olacağımızı açıkladık” dedi.
Başbakan Erdoğan, Yeni Çiftlik Bulvarı açılışına katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmada, Gezi Parkı eylemlerine katılanlara seslenerek, “Ey geziciler, 10 tane ağaçla başladınız değil mi? Acaba hayatta bir yere bir tane ağaç diktiniz mi? Her tarafta biz ağaçlar dikiyoruz. Yeşille ülkemizi, insanımızı buluşturuyoruz. Ey ana muhalefetin temsilcileri. Siz nerede, neyi dikiyorsunuz? Dedikodudan, iftiradan başka bu güzelim insanlarımızın arasına nifak tohumları ekmekten başka ne yapıyorsunuz?” dedi.
Suriye’deki olaylara değinerek Birleşmiş Milletler’i eleştiren Erdoğan, şunları kaydetti:
“Kimyasal silahla insanın ölümü suç oluşturuyor da veya uluslararası hukuka aykırı oluyor da, yüz bini aşkın insan tanklarla, toplarla, bombalarla öldürüldüğünde suç oluşturmuyor mu? Bu nasıl bir hukuktur, nasıl bir akıldır, nasıl bir mantıktır anlamıyorum. Eğer netice, insanın ölümüyse onun ölümüne neden olan ne olursa olsun, insanlık olarak onun karşısına dikilmek zorundayız. 67 tane benim vatandaşım öldürüldü ne olacak? Tedbirimiz her an, her şey olabilecek gibi hazır olmaktır. Birleşmiş Milletler hala üzerine düşen görevi yapmamıştır, yapmamaktadır, Arap Ligi yapmamıştır, yapmamaktadır. Biz insani görevi yerine getirecek olanlarla beraber olacağımızı açıkladık.”
Mısır’da Mursi’nin yüzde 52 oy alarak başa geldiğini hatırlatan Erdoğan, “Batı daha darbe diyememiştir. Çünkü hepsi bir yerlere şirin görünmenin derdinde. Efendim müdahale ya ne müdahalesi darbe darbe. Bal gibi darbe. Orda 3 bini aşkın insan öldürüldü. Orda 17 yaşındaki Esma kızımızın, o keskin nişancıların elindeki sniperlarla, nasıl şehit edildiğini gördünüz değil mi? 3 bin insan Sayın Mursi olmak üzere içerde. Ne oluyoruz? Nerede dünya. Neden sessiz kalıyoruz? Zulme rıza zulümdür. Kimden gelirse gelsin. Siz zulmü alkışlıyorsanız siz de zalimlerden olursunuz. Biz ecdadımızdan bu yana zulme karşı durduk. Eğer durmazsak yarın biz de aynı şeye muhatap oluruz” şeklinde konuştu.
Metro ile ilgili olarak birkaç ay içinde müjde vereceklerini kaydeden Erdoğan, “Biz hükümetimizle, yerel yönetimimizle söz değil, iş, eser üretiyoruz. Biz sanal gündemlerle ülkenin enerjisini heba etmiyor, hayalleri hedefe, hedefleri gerçeğe dönüştürüyoruz. 81 vilayetimizde toplu açılışlar yapıyoruz. 10-20-30, bu tür toplu açılışlar yapıyoruz. Bu millete bu yakışır da ondan” ifadelerini kullandı.
“Biniyorsunuz hızlı trene, inşallah 29 Ekim’den sonra İstanbul’dan hızlı tren Ankara’da” diyen Erdoğan, “Biz dertliyiz dertli. Biz bu millete aşığız aşık. Aşkı, derdi olmayanın iş üretmesi mümkün değildir. Aşkın olacak, derdin olacak, dertli olacaksın ki iş üreteceksin. Biz Ferhat’ız, siz Şirin’siniz. Onun için dağları dele dele geliyoruz. Bizden öncekiler güya dağı deldiler, delemediler. Dediler ki, burayı ne yapalım? Yürüyemediler. Biz geldik, biz yaparız dedik. Biz yaptık, yollar açtık. İşi bitirdik. Azmin, inancın elinden hiçbir şey kurtulamaz” diye konuştu.