BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Arınçtan MHPye hain göndermesi

MHP, vatan hainliğiyle suçladığı AK Parti'yi Bakan Arınç savundu. Arınç'ın MHP'ye bir de çok önemli hatırlatması var!

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin içeride ve dışarıda sorunlarını çözerek bir devi uyandıracak noktaya geldiğini belirterek, bu ortamda ''vatan haini suçlamalarına milletin karnının tok'' olduğunu söyledi.

Arınç, Manisa Muhtarlar Derneği tarafından Manisa'daki bir restoranda verilen iftar yemeğine katıldı. Yemek sonrası konuşan Arınç, 29 Mart seçimlerinde ülke çapında 500 bine yakın insanın seçildiğini, bu insanların büyük sorumluluk aldığını belirterek, ülke çapında muhtarların çok kaliteli olduğunu, toplumun sorunlarını bilen, halkına önderlik yapabilen insanlar olduklarını ifade etti.

Manisa'da son olarak Yuntdağı Kalkınma Projesi'ni hazırladıklarını, 66 köyü kapsayan bölgede 40 milyon liralık proje hazırladıklarını, 4 sene sonunda bu bölgede gelişmeler kaydedilmeye başlandığını dile getiren Arınç, bölgede 2 gölet yaptıklarını, yenilerini de yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

''SÖYLETMEN VURUN TAKTİĞİ''

Arınç, bir süre önce Libya'yı ziyaret ettiğini, orada Osmanlı eserlerini gezme fırsatı bulduğunu, Türkiye'den o coğrafyaya bakıldığında kültürü ve tarihiyle Türkiye'nin çok büyük olduğunun anlaşıldığını belirterek, iç ve dış sorunlarını çözerek bir devi yeniden uyandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İnşallah yeniden bir dev ayağa kalkıyor gibi Türkiye, tüm sorunlarını içerde ve dışarda çözecek, önü açılacak, ardından uçacak bir noktaya geliyor. Kavgasız, dövüşsüz birbirimizi itham etmeden, kötülemeden, 'Yok sen vatan hainisin, sen bilmem nesin' Bunlara karnı tok milletin artık. Bu kadar ağır suçlamalarla konuştukları için artık kimse de onlara değer vermiyor. Bir iş ya doğrudur ya yanlıştır. Bir insan ya haklıdır, ya haksızdır, ya iyidir ya kötüdür. 'İyidir' derseniz sebeplerini söylersiniz, 'Kötüdür' derseniz sebeplerini söylersiniz. Ama birbirimize ağıza alınmayacak hakaretlerle Türkiye'nin önünü kesmek için insanları birbirine düşman etmek ve bunu siyasi amaçları için kullanmak amacıyla hareket ederseniz, bu ülkeye büyük kötülük yaparsınız. İnşallah ülkemizdeki bir istikrarsızlığa yol açacak gelişmeler olmasın ki bugüne kadar ihmal edilmiş tüm işlerimizi bir an önce başlayalım.

Bir siyasi iktidar halkın desteğiyle ayakta durur, halk desteğini çekerse gider, başkaları gelir. Demokrasi dediğimiz şey de budur. Entrikasız, kansız, darbesiz, hilesiz, hurdasız, Demirel'in tabiriyle 'İşler el değiştirdiği zaman işte demokrasi vardır'. Yoksa eline silah alıp onun bunun başına sıkmak demokrasi değil. Ona buna hakaret etmek, küçültmek, itham etmek demokrasi değil. 'Ben daha iyisini yapacağım, o şöyle yapmak istiyor, ben böyle yapmak istiyorum. Benim yöntemim daha doğru, ülkeye daha faydalı' diyebiliyorsanız, elinizi öperiz. Ama 'Söyletmen vurun' taktiğiyle, 'Ağzını kapatın sakın konuşturmayın, bunlar vatan hainidir' derseniz cascavlak ortada kalırsınız, size inanacak üç tane adam kalmaz.