BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan flaş Gökçek açıklaması!

Bülent Arınç, oyların tekrar sayılması halinde Gökçek'in oy oranının daha da artabileceğini söyledi.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP'nin seçimlerde büyük bir yenilgiye uğradığını söyledi. Mansur Yavaş, Mustafa Sarıgül ve Muharrem İnce gibi isimlerle, seçimlerden sonra CHP'de yeni bir genel başkanlık yarışının yaşanabileceğini iddia eden Arınç, Ankara'daki seçim sonuçlarının değişmeyeceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel seçimlerde CHP'nin çok büyük bir yenilgi aldığını söyleyerek, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'deki genel başkanlığının tartışılır hale geldiğini söyledi. Yerel seçimlerde Mustafa Sarıgül, Mansur Yavaş ve Muharrem İnce gibi isimlerin ön plana çıktığını anımsadan Arınç, Kılıçdaroğlu'nun seçimlerden sonra işinin bir hayli zor olduğunu anlattı.
 
"CHP'NİN İÇİNDEN BAMBAŞKA BİR CHP DOĞACAK"
 
Eski ve yeni CHP tartışmalarının tekrar gündeme gelebileceğini söyleyen Arınç, AA'nın seçim sonuçlarına ilişkin açıkladığı verilerde de hiçbir gariplik olmadığını ifade etti. Her adayın, partinin ve yetkilinin elindeki bir takım delilleri ekleyerek seçim sonuçlarına itiraz edebileceğini dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

"İlçeye gider, ile gider sonunda Yüksek Seçim Kurulu'na gider. Bunların hepsi yasal. Yapılması da gerekli de itirazlardır. Kimseyi bundan dolayı kınamak durumunda değiliz. Ancak tabii bile bile haksız şekilde bir hakkı suistimal edercesine itiraz üstüne itiraz yapanlar ve bunu bir siyasi manivela olarak kullanmak isteyenlere ben şahsen bundan vazgeçmelerini tavsiye ederim. Yoksa bir Oyun da mutlaka değeri vardır. O oyun haysiyetini, onurunu korumak için herkes, her türlü yasal itirazını yapmalıdır." 

"ANKARA'DA GARİP BİR OLAY YAŞANIYOR"
 
Ancak birkaç gündür Ankara'da garip bir olay yaşandığını ifade eden Arınç, Yüksek Seçim Kurulu'nun baskı altında tutulmaya çalışıldığını söyledi. Ankara'daki kalabalığın polis gücüyle dağıtıldığını anımsatan Arınç şunları söyledi:

"Cumhuriyet Halk Partililerin organize ettiği bir topluluk, Yüksek Seçim Kurulunu abluka altına aldı. Bir yüksek yargı durumunda olan ve seçimlere bizzat müdahale eden, seçim sürecini tek başına yöneten Yüksek Seçim Kurulu etki altına alınmak istendi. Nihayet bunun sonunda dün de polis, güvenlik güçleri yetkisini kullandı ve Seçim Kurulu önündeki kalabalığı dağıttı. Cumhuriyet Halk Partililerin oraya insan yığmasını ve dışarıdaki gürültülerle içerideki insanları etkilemeye çalışmasını doğrusu garipsiyorum, doğru bulmuyorum. Bir daha bunun tekrarlanmamasını talep ediyorum. Bazı yerlerde yine Ağrı'da veya Hatay'da olduğu gibi bazı partililer seçim kurulları önünde veya bazı partilere baskıda bulunmak suretiyle bu itirazlarını etkilemeye çalışıyorlar. Ama genele baktığımız zaman itiraz yapılan yerlerde de eğer arada çok az farklar kalmışsa daha çok kavga ve gürültü oluyor. Daha çok sesler yükselebiliyor." 
 
"GÖKÇEK DAHA YÜKSEK FARKLA DA KAZANMIŞ OLABİLİR"
 
Ankara'da da suni bir gerginlik olduğunu vurgulayan Arınç, Ankara'da 10 oyla, 20 oyla kazandım denilebilecek bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Ankara'da CHP'nin kavga ederek, mağlup olduklarını halka düşündürmeye çalıştıklarını ifade eden Arınç, Ankara'daki sonucun çok fazla değişmeyeceğini söyledi. Arınç, tekrar oyların sayılması halinde Gökçek'in oy oranının daha da artabileceğini ifade etti.