BIST 10.828
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.502,34
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan Ergenekon'a manalı yorum

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası düzenlenen basın toplantısında Ergenekon davası kararlarına değindi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Tarihi Ergenekon Davası'nın karar duruşması devam ettiği sıralarında başlayan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklama yaptı.

Arınç'ın açıklamalarını satırbaşlarını paylaşıyoruz...

Çok sanıklı bir dava. Ergenekon terör örgütü iddiasıyla açılan bir dava. Askerler, gazeteciler, milletvekilleri, üniversite rektörleri var.

Beraat edenler, ceza görenler oldu. Yurtdışına çıkış yasakları kondu. Tutuklama kararı çıkarılanlar yada yakalama kararı çıkarılanlar oldu.

HERKESE GEÇMİŞ OLSUN

Herkese geçmiş olsun. Ağır Ceza Mahkemesi'nin özel yetkiyle yaptığı bir kovuşturma ve soruşturmaydı.

Bundan sonra yargıtaydaki temyiz süreci vardır. Mahkeme bugün verdiği kararla dosyayı kapatmış oldu. Bazı kararları bazı kişiler için fazla olduğu söylenebilir. Tek suç yok. Birden fazla suçla isnat edilen ve haklarında karar verilenler var. Bazı hakkında 100 yıl bazıları hakkınd 40 yıl var.

Kararı beğenmek yada beğenmemek diye bir şey yok. Aleyhine karar alındığını düşünenler mutlaka temyize gidecektir. Yargıtay'ın kararı kesinleşmiş olur.Ancak önemli bir aşamadayız. Türkiye son yıllarda böyle bir davayla karşılaşmamıştı. Bu da hukukun bir gereği. Kimsenin suç işleme imtiyazı yok. Biz kimsenin tutuklanmasından el çırkan bir noktada değiliz.

Sanık yakınlarının tepkilerinin duygusal olduğu kanatindeyim. Siyasetçilerin daha dikkatli açıklamalar yapması gerekir.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMASI

Gayri meşru sözü maksadını bir hayli aşan bir söz. Sayın Kılıçdaroğlu yargılama süresinde daha ağır sözler söylemişti. CHP'li vekillerin mahkeme basmaya varıncaya kadar yapılanları düşününce sözleri hafif kalıyor. Kimse mahkemleeri böyle ağır sözlerle suçlamayamaz.

Yargı bizim sözlerimizle değil kendi vicdanılya karar veriyor.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Bugünkü Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmedi. Çalışmalarımıza ilişkin bir rapor, bayramdan sonra Başbakan'a verilecek.

ergenekon-kararlari-tam-liste.jpg