BIST 9.484
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,58
HABER /  GÜNCEL

Arınç'ın çok konuşulacak o sözleri!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç düzenlediği basın toplantısında parti liderlerinin uykusunu kaçıran o nedeni açıkladı

Abone ol

Manisa'da partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç basın toplantısı yaptı. Bülent Arınç, BDP'li vekilin polise silah çekmesinden, başkanlık sistemine kadar gündemle ilgili tüm sorulara yanıt verdi. Arınç, CHP'yi kızdıracak açıklamalar yapmayı da ihmal etmedi.

Bülent Arınç'ın konuşmasından satırbaşları;

GECELERİ UYKULARI KAÇIYOR

Başkanlık konusuyla ilgili açıklamada bulunan Arınç, "Ama geceleri uykuları kaçıyor başkanlık sistemi için. Erdoğan’ın başbakanlığı ile baş edemiyoruz, bir de başkan olursa ne yaparız endişesi bu. Genel başkan olarak kimse bize bakmayacak diye kişisel endişelerinden dolayı sisteme karşı çıkıyorlar. Büyükşehir olarak Manisa çok şey kazandı. Kanun da çıktı. Kıskanma ne olur çalış senin de olur. Adayınızı gösterirsiniz, çalışırsınız, belki halk sizden birini seçer." dedi.

MİLLET CHP'DEN NEFRET EDİYOR

Millet bize güveniyor. Sizden nefret ettiği için CHP 63 senedir iktidara gelemiyor. Emeklilik yaşı gibi 63 yıl. Danışmanım 65’e geldi bak. CHP iktidara gelemedi. Biz yüzde 50’lerdeyiz. Yani iki seçmenden biri. Hatırlayın karikatürü. Başbakan Erdoğan soruyor iki kişiye: Hanginiz AK Parti’ye oy verdi? Diye. O sorduklarından biri Kılıçdaroğlu diğeri Bahçeli. Bu gurur değil, bu milletimizin kararı.

BDP’LİLERİN İMRALI’YA GİTME TALEBİ

Terörün bitmesi için yapılan görüşmeler konusunda da şunları söyledi: "İmralı ile başlayan süreç MİT’in inisiyatifinde bir süreçtir. Bu görüşmeler sırasında önce Türk ve Akat adaya gitti. Onun söylediklerini ifade ettiler. Örgütün silah bırakması ve yurtdışına çıkmasının bir sonuç olabileceğini ifade ettiler. BDP’ eş başkanları da kendilerinin de gitmesi gerektiğini söyledi. Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıkladım. Bir bizim hükümlerimiz, bir de ziyaretçi hükümleri var. Bunlardan birisi vekiller ziyaret etmek isterse karar verme yetkisi Adalet Bakanlığı’nda. Bakanlık uygun ya da uygun değildir der. Birkaç vekilin adaya gitme isteği var. Konu halen Bakanlık tarafından inceleniyor. Talepleri hakkında karar verilmedi."

BDP'Lİ VEKİLİN SİLAH ÇEKMEYE KALKMASI

Böyle bir şey yapıldıysa haberim yok. Ama daha önce başka arkadaşları emniyet amirini tokatlamaktan, doktor dövmeye kadar çirkin davranışlarda bulunmuşlardı. Böyle bir olay telin edilecek bir davranıştır. Kabul etmem mümkün değil.

ÖRGÜTÜN MECALİ KALMADI

Son 6 ayda örgüt çökmüş durumda. Çünkü eylem yapmasına engel oluyoruz. Hala eylem yapmak isteyenler olabilir. Durmuyorlar ama eski kanlı eylemlerini de yapamıyorlar. Çünkü asker komutanlarıyla arazide. Bugüne kadar girilemeyen yerlere giriyorlar. Örgüt o kadar kayıp verdi ki mecali bile kalmadı. Uygun iş için uygun vasata da ihtiyaç var. Bu arada şu vekilin bunu demiş keşke demeseler. Şimdi herkesin susması ve sürece destek olması lazım. MHP gibi CHP gibi zaman tünelinde kalmış partilerden değiliz. Eğer silahla çözülmüş olsaydı bu iş 90’larda çözülürdü.