BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.411,88
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç o konu hakkında ilk kez konuştu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Afyon'daki patlamayla ilgili açıklama yapıyor.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e hediye vermesini ve bunun Valiliğin internet sitesinde yayınlanmasını ''alaturka bir davranış'' olarak değerlendirdi.

Arınç, ''Sayın Vali özensiz davranmıştır. Hem hediye takdimi bakımından hem de bunu Valiliğin sitesine koyarak cümle aleme ilan etmesi bakımından herhalde 'Özensiz davranmıştır' diyebilirim'' ifadesini kullandı.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Arınç, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e hediye vermesi üzerine gerçekleşen tartışmalara ilişkin bir soru üzerine, bunların Bakanlar Kurulu'nun gündemi olmadığını belirtti.

ÖZEL'İN BİR SUÇU YOK

Kamuoyundaki eleştirilere katıldığını ifade eden Arınç, bu konuda Genelkurmay Başkanı Özel'in hiçbir suçu olmadığına inandığını kaydetti.

Vali Balkanlıoğlu'nu da yakinen tanıdığını, kendisinin çalışkan ve başarılı bir vali olduğunu anlatan Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

''Ama davranış alaturka bir davranıştır. Nedir bu alaturka davranış? Herkesin yüreği dağlanmışken, orada patlama sonucu hala belki dumanlar tüterken, insanların ağıtları feryatları göğe yükselmişken, usulen yapılan bir ziyaret sırasında, Sayın Genelkurmay Başkanımız usullere, teamüllere riayet etmiş, Afyon Valiliği'ni ziyaret ediyor. Kendisine yine bugüne kadar yapıldığı gibi o olayı dışarıda tutacak olursak bu ziyaretler sırasında, biz de karşılaşıyoruz, nereye giderse o bölgenin mahalli bir özelliğini öne çıkaracak hediye takdimleri yapılıyor. Ama o atmosferde bu gerekli miydi? Bence hayır hiç gerekli değildi.

SADECE VALİLİK YAYINLADI

İkincisi sizin gibi gazeteci arkadaşlarımızın, kameraların, fotoğraf makinalarının önünde de bir hediye teatisi olmamış. Bilebildiğim kadarıyla bu sadece Valiliğin internet sitesinde yayınlanmış. O zaman madem bu hediyeleşmeyi teamül olduğu için yaptınız. Bunu kamuoyuna ilan etmek neyin nesi? Niçin bunu web sitesine koyar, orada yayınlarsınız? Bence düşünülememiş, öngörülememiş, bunun kamuoyundaki tepkisi hesaplanamamış bir davranış. Ama bundan dolayı Sayın Genelkurmay Başkanını, siteye koyan o değil, Valiliği ziyaret eden o, kendi açıklamasında da 'Bir reaksiyon veremedim' diyor. O zaman onu bir kenara koymamız lazım. Sayın Vali özensiz davranmıştır. Hem hediye takdimi bakımından hem de bunu Valiliğin sitesine koyarak cümle aleme ilan etmesi bakımından herhalde 'özensiz davranmıştır' diyebilirim.''