BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç islam ülkelerine huzur istedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ramazan Bayramı tatilini Yalova'nın Termal ilçesinde bulunan TBMM Lojmanları'nda geçirdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin en yakın komşularından, en uzaktakilere kadar bazı ülkelerde büyük sıkıntılar, dertler olduğunu ifade ederek, "Müslümanlar ramazan olduğunun bile farkına varamadılar. En yakınımızda Mısır ve Suriye'yi örnek gösterebiliriz. İnşallah bütün Müslümanlar da İslam alemi de huzura kavuşur" dedi.

Ramazan Bayramı tatilini Yalova'nın Termal ilçesinde bulunan TBMM Lojmanları'nda geçiren Arınç, bayram namazını Yenimahalle Köy Camisi'nde kıldı. Arınç, cami çıkışında cemaatle tek tek tokalaşarak bayramlaştı.

Arınç, burada gazetecilere, "Ramazan Bayramı'na kavuştuk, Allah'a hamdolsun" dedi. Bütün İslam aleminin bugün bayram yaptığını belirten Arınç, şöyle konuştu: 

"Ben de buradayım, dostlarımızla birlikteyiz. Aziz milletimizin Ramazan Bayramı'nı candan tebrik ediyorum. Ramazan'ı huzurla geçirmiştik, inşallah bayramı da aynı sevinç ve coşkuyla geçireceğiz. Daha nice bayramlara kavuşmayı Allah nasip etsin. Bugün de milletimiz, iki dini büyük bayramdan birisine kavuşmuş oldu. İnşallah huzurla, sağlıkla, mutlulukla, eşlerimizle, çocuklarımızla, bütün milletimizle birlikte güzel bayramlar geçirelim, bayramlaşalım, dostlarımızla birlikte olalım."

Ramazanın tüm İslam alemine huzur getirmesini dileyen Arınç, şöyle devam etti:

"Türkiye'ye bakarak en yakın komşularımızdan, en uzaktakilere kadar bazı ülkelerde büyük sıkıntılar, dertler var. Müslümanlar Ramazan olduğunun bile farkına varamadılar. En yakınımızda Mısır ve Suriye'yi örnek gösterebiliriz. İnşallah bütün Müslümanlar da İslam alemi de huzura kavuşur. Sükun içersinde, birlik, beraberlik içersinde gerçek Ramazanların tadına ererler. Allah’tan dileğimiz bu."

Arınç, açıklamanın ardından cemaatle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Daha sonra TBMM Lojmanları'na geçen Arınç, dinlenmeye çekildi.