BIST 10.878
DOLAR 32,18
EURO 34,91
ALTIN 2.494,93
HABER /  POLİTİKA

Arınç işaret bekliyor

Meclis Başkanlığına aday mı? Hangi görevleri bekliyor? Arınç cevapladı.

Abone ol

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, ''Milletin emanetini bu dönemde bırakıyorum. Meclis Başkanlığına aday olmayacağım'' dedi.

Bu görevi 5 yıl doya doya, dolu dolu yaptığını belirten Arınç, önüne koyduğu projelerin çok büyük bir kısmını başardığını kaydetti.

''Benim görevim sade milletvekilliğidir'' diyen Arınç, ''Bunun dışında unvan isteyen konular da olabilir. Grup başkanvekilliği, bakanlık bunlardan bir tanesidir'' diye konuştu.

Arınç'ın Meclis Başkanlığına veda ettiği basın toplantısından bazı satırbaşları:

Grup başkanvekilliği, bakanlık

Benim bundan sonraki süreçte hangi görevi yapacağım konusunda yorumlar yapılıyor. Beni tanımayan veya tanıyan ancak işi saptırmakla meşgul bazı çevreler var. Benim görevim sade milletvekilliğidir. Bunun dışında unvan isteyen konular da olabilir. Grup başkanvekilliği, bakanlık bunlardan bir tanesidir. Ama asıl görev milletvekilliği görevidir".

Seçme ve beğenme lüksüm yok

Seçme ve beğenme lüksünden uzağız. Bazı gazetelerde bir kampanya yürütüldüğünün farkındayım. Ben bu insanlara acıyorum. Ben güçlü bir siyasetçiyim (...) Yok efendim 'Başbakan Erdoğan bana bakanlık vermekte zorlanıyormuş, MGK temsil edilen bir bakanlık olursa zorlanırmış' gibi dedikodu ile meşgul olan insanlar var. Nerede görev düşüyorsa bunu yaparım

Ne görev verilirse yaparım

Hala dedikoduyla uğraşanlar var. Onları eleştiririrerek vaktimi boşa harcamayacağım. Görev adamıyım ne görev verilirse yaparım.

Beni yok edemezler

Hadimi ve hakkımı bilirim. Manisa'da oyumuz yüzde 50 arttı. Manisa'da kimler nasıl beni yok etmek için çalıştıklarını biliyoruz. Birileri için söylüyorum. Siyasetten yok etmeniz mümkün değil.