BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Arınç: Hiç kimsenin gözü arkada kalmasın

aşbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, meslek liseleriyle diğer okullar arasında üniversiteye girişte kat sayı adaletsizliğini ...

Abone ol

aşbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, meslek liseleriyle diğer okullar arasında üniversiteye girişte kat sayı adaletsizliğini kaldırdıklarını belirterek, "Hiç kimsenin gözü arkada kalmasın. Geleceğin güzel altın nesli okullarımızdan yetişecek. Hepimizin geleceği öğrencilerimizin kalitesine bağlı" dedi.
Bursa Kestel Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nun açılışı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç tarafından yapıldı. Burada açıklamalarda bulunan Arınç, Türkiye’de 16 milyon öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatarak, "810 bin öğretmenimiz var. Biz okullarımızı 60-70 kişilik sınıflardan kurtarıp, ideal olan 30 kişilik sınıflara çıkardık. Bunlar yeterli değil. Daha da yapmamız lazım. Eğitimi çeşitlendirdik. Tercih imkanları getirdik. Meslek liselerine önem veriyoruz. Meslek liseleriyle diğer okullar arasında üniversiteye girişte zalimce uygulanan geçmiş dönemlerdeki kat sayı adaletsizliğini kaldırdık. Öğrenciler yarışma içinde istedikleri fakülteye gidecek duruma geldiler" dedi.

"KİMSE MERAK ETMESİN"
Eğitime destek veren herkese teşekkür eden Arınç, "Bu eser hepimizindir. Allah vesile olanlardan razı olsun. Öğrencilerimiz çok iyi okulda okuyacaklar. Çocuklarınızı merak etmeyin. Bu okullardan en iyi eğitimi almış olarak yetişecek. Memleketini, vatanını, bayrağını, toprağını seven; tarihine bağlı, diline, dinine sadık gençler yetişecek. Hiç kimsenin gözü arkada kalmasın. Geleceğin güzel altın nesli okullarımızdan yetişecek. Hepimizin geleceği öğrencilerimizin kalitesine bağlı. Okullarımız var. Şimdi öğretmenlerimize düşen nitelikli eğitim vermek" diye konuştu.

ARINÇ, ÖĞRETMENİ ÖĞRENCİ SANDI
Arınç, konuşmalarının ardından okulun açılışını yaptı. Okul hakkında bilgiler alan Arınç, sınıfları gezdi. Bu sırada genç bir İngilizce öğretmenini öğrenci sanan Arınç, öğretmen olduğunu duyunca şaşırdı. Öğrencilere ve öğretmenlere başarılar dileyen Arınç, buradaki temaslarının ardından Bursa’dan ayrıldı.