BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.506,68
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç bu kez parklardan şikayet etti!

Bülent Arınç, bu kez yolların iki tarafına park edilen araçlardan şikayetçi

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Neredeyse insan sayısı kadar otomobil var. Artık Türkiye'de herkes otomobile biniyor'' dedi.

Merkez Osmangazi ilçesi Çarşamba Mahallesi'nde bulunan Selimiye-İntizam Katlı Otoparkı ve Yaşam Alanı'nın açılışına katılan Arınç, buraya Orhangazi ilçesinden geldiğine dikkat çekerek, ''Orhangazi'den Osmangazi'ye geldim. Evlattan babaya kavuştuk. Maşallah Bursamız, Osmangazisi, Orhangazisi, Muradiyesi, Tophanesi, çok şükür Molla Fenarisi'yle tarihimizin, inancımızın ve medeniyetimizin en güzel isimlerini bağrında barındıran bir ilimiz'' diye konuştu.

Osmangazi ilçesinin 800 binin üzerinde nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Başbakan Yardımcısı, açılışa gelirken trafik sıkışıklığını gördüğünü ifade ederek, ''Trafik sorunu maalesef büyükşehirlerde var. Bunu asgariye indirmek için çalışıyoruz. Büyükşehirlerimiz, belediyelerimiz çalışıyor. Ama unutmayın neredeyse insan sayısı kadar otomobil var. Artık Türkiye'de herkes otomobile biniyor'' ifadesini kullandı.

''Toplu ulaşım vasıtalarını ne kadar artırırsak artıralım trafiğe çıkan yeni araç sayısı aynı şekilde doğru orantılı'' diyen Arınç, şöyle devam etti:

''O yüzden şehirde yaşamayı daha rahat hale getirmek için otoparklara ihtiyacımız var. Maalesef büyükşehirlerde kaldırımların iki tarafına park eden araçlar nedeniyle ne yoldan geçilebiliyor, ne de kaldırımda yürüyecek insanlara kolaylık sağlanabiliyor. Bu yüzden çağdaş çözüm, otoparkları çoğaltmaktır.''

Otoparkın maliyetinin 6 milyon lirayı geçtiğini hatırlatan Arınç, ''Bunun 2 milyondan fazlası istimlak parasıdır. İlçe sakinleri havuzları, kafeteryaları, oturma ve spor alanları ile daha rahat etsin diye Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ve belediye çalışanları böyle bir yatırıma imza atmış. Kendilerini tebrik ediyorum'' dedi.

Konuşmanın ardından Arınç, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve milletvekilleri ile açılış kurdelesini kesti.