BIST 10.637
DOLAR 32,25
EURO 35,01
ALTIN 2.432,85
HABER /  GÜNCEL

Arif Sağ, Mumcu'yu kuliste titretti

Anadolu Ateşi adlı türkü yarışmasını yankıları devam ediyor. Bakan Erkan Mumcu ile Arif Sağ arasında bakın kuliste neler yaşanmış? Yazar Metin Işık o geceyi anlatıyor.

Abone ol

Türk yarışması sona erdi. Ancak final hâlâ konuşuluyor. Zeynep Başkanı'nın kıyafetinin yanı sıra kulislerde yaşananlar da ilgi çekti. Halka ve Olaylara Tercümün yazarı Metin Işık, diyerek
Turizm ve Kültür Bakanı Erkan Mumcu ile kuliste yaşananları yazdı.

İşte Metin Işık'ın kalemi ile o gece yaşananlar..

ATV'nin ilgiyle izlenen Anadolu Ateşi'nde büyük finali öncesi Nilüfer Sarıtaş ve Zeynep Başkan'ın mücadelesinin istismar edilmesinden endişe ettim. Madımak olayından sonra özellikle Alevi kesiminde oluşan hassasiyetle insanlarımız türküye yöneldi. Kültürümüze ve dilimize dönmemizi sağladı. Bu şerden de böyle bir hayır çıktı. Aşık Mahsuni Şerif, Arif Sağ, Nesimi Çimen, Celal Güzelses, Musa Eroğlu ekolü ile süren türkü pınarı Hüseyin Turanlar'la, Esat Kabaklılar'la zenginleşti.

Türkiye, Nilüfer Sarıtaş ve Zeynep Başkan başta olmak üzere Anadolu Ateşi'ndeki çocuklarını bağrına bastı. Müthiş bir toplumsal kaynaşma ortaya çıktı. Bu toplumsal kaynaşmada Arif Sağ usta ve Kültür Bakanı Erkan Mumcu çok büyük rol oynadı.

Finalde her şey içten ve doğaldı. Erkan Mumcu ile konuştum. Kuliste uzun süre saz çalmaya direndiğini söyledi. Arif Sağ'ın kendisine, 'Rica ediyorum. Devlet adamının halk sazına gösterdiği duyarlılığını göstereceksiniz' sözleriyle ikna olduğunu anlattı. Saz çalarken yaşadığı duygularını da, 'Arif Sağ Usta'nın varlığı karşısında saz çalmak gerçekten zor. Ayaklarım titredi' diye aktardı. Söylemedi ama belki de saz çalmayı siyasetçi istismarı endişesiyle de istemedi. Sonuçta Kültür Bakanımız Erkan Mumcu'nun dediği gibi, ayrılık değil, bütünlük duygusu ve sentez kazandı.
Nilüfer ve Zeynep'in varlığı, el ele kol kola oluşu, AB kriteri adı altında tekerimize çomak sokmak isteyenlere en güzel cevap oldu. Emeği geçenlere sonsuz tebrikler, alkışlar....

Kaynak: tercuman.com.tr