BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,05
ALTIN 2.451,54
HABER /  SPOR

Arda rotasını çizdi bile

Galatasaray ve Türk futbolu ondan çok şey bekliyor. Hayallerini bir bir gerçeğe dönüştürdü. Şimdi tek bir hedefi kaldı.

Abone ol

2006-07 sezonunun ilk yarısına damgasını vuran Galatasaray ve A Milli Takımımız'ın genç yıldızı Arda Turan, rüya gibi geçen 6 aylık süreci ve hayallerini Milliyet'ten Erhan Telli'ye anlattı.

'Hayal başarıya götürür'
"Hedeflerimi, hayallerimi daima yüksek tuttum. Alt yapıdayken, hayalim birgün A takımda forma giymekti. Genç Milli Takım'da oynarken ise A Milli Takımı hedefledim. Şimdiki hedefim ise Avrupa'da oynamak. İlk önce Galatasaray'da gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'nde oynayıp, ardından 2008'de Milli Takım'la Avrupa Şampiyonluğu yaşamak istiyorum. Bunun ardından da Avrupa'ya transfer olmayı düşünüyorum. Benim rotam belli; İngiltere. İngiliz ligi beni fazlasıyla cezbediyor. İnşallah Newcastle'da oynayan Emre Belözoğlu ağabeyimin yanına doğru gideceğim. Futboldaki en büyük hedefim ise tabii ki Türk Milli Takımı ile birlikte bir gün Dünya Kupası'nı kaldırmak."

'Kadıköy'de daha iyiydik'
"Biz, rakibimiz Fenerbahçe ile aramızdaki puan farkını dört puan olarak değerlendiriyoruz. Çünkü Fenerbahçe ile Ali Sami Yen'de oynayacağımız derbi tek ihtimalli bir maç. Bu sefer kesinlikle biz kazanacağız. Çünkü Kadıköy'de de biz daha iyi oynadık. Bu gözle görülen bir şeydi ama olmadı. Acaba Ümit ağabey durum 1-0 iken o pozisyonu gol yapsaydı sonuç ne olurdu ? Ama kısmet işte atamadı. Ümit Karan gibi bir golcü de bazen böyle kısmetsizlikler yaşayabiliyor."