BIST 10.471
DOLAR 32,78
EURO 35,10
ALTIN 2.452,18
HABER /  GÜNCEL

Kurbanda Alevi kasap tartışması

Kurban bayramı öncesi bir vakfın tuttuğu kasaplar arasında alevi olduğu iddiası imzalanan protokolü iptal ettirdi.

Abone ol

Boğaziçi İlim ve Kültür Vakfı'nın kurban kesimi için imzaladığı protokolün alevi kasaplar yüzünden bozulduğu iddia edildi. Milliyet'ten Gürkan Akgüneş'in haberine göre İstanbul Sarıyer'deki Boğaziçi İlim ve Kültür Vakfı'nın, bahçesinde kurduğu kurban satış yerinde görevlendirilecek kasaplar için Amasya Uygur Merkez Mahallesi Muhtarı Selami Duran ile vakıf yöneticileri arasında protokol imzalandı.

Muhtar Duran, iptal gerekçesini Alevi olmalarına bağlayarak şu iddialarda bulundu: "Öztürk, protokol sonrası 'Bize Alevi kasap getirme' demişti. Geçen yıl kesim sırasında vakıf üyelerinden birine Alevi olduğumu söylemiştim. Sanırım Alevi olmamızın anlaşılması sıkıntı yarattı. Gururumuz kırıldı."

Vakıf iddialı yalanladı
Vakıf Başkanı Ahmet Yıldırım ise iddianın doğru olmadığını savunarak, "Kasaplardan geçen yıl memnun kalınmamış ve üyelerimiz o kasapları istememişler. Alevi de Müslümandır. Aleviyi bırakın gayrimüslimler bile kesebilir. Bizim böyle bir hassasiyetimiz olamaz. Burada mesele, kasaplık sertifikası olması ve kasapların işinin ehli olması. Protokolden haberim bile yok" dedi.

Kasapların adları
Kurban kesimi için Duran'ın verdiği isim listesi şöyle:
Seyit Ali Er, Murat Koç, Selami Duran, Cafer Duran, Ali Duran, Seyit Yıldırım, Ali Er, Erhan Kılıç ve Erzin Kılıç.