BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,15
ALTIN 2.466,14
HABER /  EKONOMİ

Arçelik devlerle kapışıyor

Arçelik dünya devleriyle boy ölçüşüyor. General Electric'in elektrikli ev aletlerine talip olan şirketten yazılı açıklama geldi.

Abone ol Arçelik dünyanın en büyük şirketlerinden ABD'li General Electric'in elektrikli ev aletleri bölümünü satın almak için Çin'in Haier, Güney Koreli LG ve Meksikalı Mabe şirketleriyle kıyasıya rekabete girdi..

General Electric grubunun üst yöneticisi Jeffrey Immelt, Güney Kore'nin başkenti Seul'de yaptığı açıklamada, grubun satışa çıkaracağı elektrikli ev aletleri şirketiyle, Türkiye'den Arçelik, Güney Kore'nin LG firması, Çin merkezli Haier grup ve Meksika merkezli Controladora Mabe şirketlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda şirketin ilgilendiğini söyledi.

SATIŞINA DAİR GELİŞMELER İZLENİYOR

Arçelik A.Ş, General Electric'in (GE) dayanıklı tüketim işinin olası satışına dair gelişmelerin izlendiğini ama alınmış karar olmadığını bildirdi.

Arçelik'ten İMKB'ye yapılan açıklamada, şu görüşler yer aldı:

''Arçelik A.Ş'nin büyüme stratejisi içerisinde yurt dışında şirket alımları yolu ile büyüme de önemli bir yer tutmaktadır. Büyüme stratejimize uygun ve şirketimize değer katacağı düşünülen bütün alternatifler dikkatle değerlendirilmektedir.

Bu kapsamda, General Electric dayanıklı tüketim işinin olası satışına ilişkin gelişmeler de Arçelik A.Ş tarafından yakından izlenmektedır. Ancak, konuya ilişkin olarak şirketimiz yönetimi tarafından alınmış bir karar veya kamuya açıklanması gereken başka bir gelişme bulunmamaktadır.''