BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,32
HABER /  DÜNYA

Arama yapacağız” dediler, 60 telefon çaldılar

Lüks cipler kiralayıp ilk ve ortaokulların önünde öğrencileri kandırarak cep telefonlarını alan 3 kişilik çete polisin 3 ay süren çalışması ...

Abone ol

Lüks cipler kiralayıp ilk ve ortaokulların önünde öğrencileri kandırarak cep telefonlarını alan 3 kişilik çete polisin 3 ay süren çalışması sonucu yakalandı. Zanlıların İstanbul genelinde 60 öğrencinin cep telefonunu bu şekilde gasp ettikleri belirlendi.
Gaziosmanpaşa İlçe Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı polisler son aylarda ilk ve ortaokulların önünde artan cep telefonu hırsızlığı üzerine harekete geçti. Polis önce 3 kişi olduğunu belirlediği hırsızlık şebekesinin çalışma yöntemini deşifre etti. Polisler yaptıkları araştırmada zanlıların, şık giyinerek ve lüks cipler kiralayarak ilk ve ortaokulların önüne geldiklerini, çocukları ise “Acil görüşme yapmamız lazım” diyerek kandırdığını belirledi. Hırsızların görünüşlerinden dolayı şüpheye düşmeyen çocukları bu şekilde kandırdığı cep telefonunu vermeyen öğrencileri ise bıçakla tehdit ederek telefonu aldığı belirtildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETTİLER
Mağdur öğrencilerin ifadesinden yola çıkan polis hırsızların özellikle Gaziosmanpaşa, Eyüp, Bayrampaşa ve Arnavutköy ilçelerini tercih ettiğini belirleyince bu bölgelerdeki çalışmasını yoğunlaştırdı. Çevredeki bütün kameraları inceleyen polis, hırsızların yakalanmamak için kiraladıkları cipin plakasını söktüğünü veya kağıtla kapattığını belirledi.
Aynı gün içinde üç öğrencinin cep telefonunun çalındığı ihbarının gelmesi üzerine çevrede geniş çaplı operasyon başlatan polis ekipleri, şebekenin iki üyesini kiraladıkları cipin içinde kıskıvrak yakaladı. Üzerlerinde aynı yöntemle aldıkları 6 telefon bulunan 19 yaşındaki Umut D. ve Barış K.’nın ifadelerinin ardından çetenin üçüncü elemanı Yunus K. da evinde ele geçirildi.
Aynı yöntemi kullanarak İstanbul genelinde 60 öğrencinin cep telefonunu çalan hırsızların telefonları piyasa değerinin altında bayilere sattıkları belirlendi. Hırsızlık ve uyuşturucudan daha önce emniyette kaydı bulunan şebeke üyelerinin emniyetteki ilk ifadelerinde suçlarını kabul ettikleri öğrenildi. Şebeke üyeleri soruşturmanın ardından adliyeye sevk edildi.
(İHA)