BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.467,19
HABER /  GÜNCEL

Arama kurtarma ekibinde kimler var?

Hava muhalefeti arama çalışmalarını aksatıyor. Genelkurmay'a ait helikopterler tipiye takıldı.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopteri arama çalışmalarına gece boyunca karadan devam edildiği, sabahın ilk ışıkları ile birlikte de havadan arama kurtarma çalışmalarının başladığı bildirildi.

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden saat 07.00 itibarıyla yapılan açıklamada, gece boyunca devam eden çalışmalarda, Genelkurmay Başkanlığı'nca saat 00.15'de kaldırılan arama kurtarma helikopterlerinin yoğun hava muhalefeti nedeniyle 01.30'da geri dönmek zorunda kaldıkları ifade edildi.

Günün ışımasıyla birlikte Genelkurmay Başkanlığı'na ait 2 adet Skorsky helikopterin saat 05.45'te kalktığı, fakat bu helikopterlerin de yoğun hava muhalefeti nedeniyle 06.15'te geri dönmek zorunda kaldıkları kaydedildi.

Bir Cooger tipi helikopterin Süleymanlı bölgesinde arama çalışmalarını sürdürdüğü, 1 adet Casa uçağının da bölgede arama çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Doğal Afet Kurtarma Taburu, Özel Harekat ve Jandarma timlerinin karadan arama kurtarma faaliyetlerine devam ettikleri ifade edildi.

Yapılan açıklamaya göre, bölgede toplam 12 helikopter, 1 uçak ile iki bin civarında asker, sivil ve sağlık personeli arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor.

Bölgede, arama çalışmalarına katılan ekip ve ekipmanlar şöyle:

''Genelkurmay Başkanlığına ait 3 adet Skorsky helikopter, 1 adet Cooger tipi helikopter ve bir Casa uçağı, Sağlık Bakanlığına ait 2 adet ambulans helikopter, 20 kişilik 4 medikal kurtarma ekibi, 14 ambulans ve toplam 79 sağlık personeli, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 4 adet helikopter, Doğal Afet Kurtarma Taburu'ndan (DAK) 12'şer kişilik 2 özel tim, Orman Genel Müdürlüğünden 2 helikopter, 145 araç, 52 personel, bölgedeki jandarma, subay, astsubay, erbaş, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ekiplerinden 246 personel, 33 araç, 1 kar aracı ve 1 arama köpeği, 897 geçici köy korucusu, 60 Akut personeli.''

Arama çalışmalarının aralıksız devam ettiği bildirildi.