BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.494,21
HABER /  GÜNCEL

Aralık enflasyon oranı ne zaman açıklanacak yarın saat kaçta?

Milyonlarca memurun emeklinin ve kamu çalışanının gözü kulağı aralık ayı enflasyon rakamlarında. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi 2019 ocak ayında alacağı maaşı etkileyecek olan enflasyon zammına kilitlendi. Peki enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Abone ol

Milyonlarca devlet memuru, emekli ve sözleşmeli çalışan yarın, yani 3 Ocak perşembe günü saat 10.00'da açıklanacak olan aralık ayı enflasyon rakamlarına kilitlendi. Aylardır heyecanla beklenen verilerin açıklanmasıyla birlikte, memurların ve emeklilerin alacağı zam oranı kesinlik kazanacak. Peki aralık enflasyon oranlarının açıklamasının ardından vaiz, imam, öğretmen, polis, hemşire, şube müdürü, komiser, profesör ve öğretim görevlilerin zamlı maaşları ne kadar olacak? 

ARAIK ENFLASYO RAKAMLARI AÇIKLANIYOR: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini yarın, yani 3 Ocak Çarşamba günü saat 10.00'da duyuracak. TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre, memur maaşlarına baz teşkil eden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasımda yüzde 1,44 düşerken, temmuz-kasım döneminde tüketici fiyatlarında yüzde 10,64 artış meydana geldi. Böylece 5 aylık dönemde, maaşlara yapılan yüzde 3,5'lik zam oranı aşılırken enflasyon farkı verilmesi durumunu ortaya çıktı.

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN ALINACAK: Toplu sözleşmeden kaynaklı olarak geçen yılın ikinci yarısında yüzde 3,5 zam alan devlet memurları, aralık ayında TÜFE'nin sabit kalması veya aylık enflasyonun yüzde 7,14'ten fazla düşmemesi halinde enflasyon farkı alacak.

Memurlara toplu sözleşme gereği bu yılın ocak ayında yüzde 4 zam verilecek. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor. 2018'nin ilk 6 ayında enflasyon yüzde 9,17 olmuş, bu nedenle söz konusu dönem için belirlenen yüzde 4 toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 5,17 enflasyon farkı memur maaşlarına yansıtılmıştı.

Öte yandan SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını geçen yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacak.