BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Arafat'ın son sözleri şüphe yarattı

Yaser Arafat'ın ölümü birçok şüpheleri de beraberinde getirdi. Arafat'ın ölüm nedeni açıklanamadı. En dikkat çekeni de Arafat'ın ölmeden önce söylediği şu sözlerdi.

Abone ol

Arafat'ın bu son sözleri, akıllara zehirlenmiş olabileceği ihtimalini getirdi

Viyana'da sürgün hayatı yaşayan Hourani, VATAN'a yaptığı çarpıcı açıklamalarda Arafat'ın son günleriyle ilgili şunları söyledi: Arafat Ramallah'ta hastalandığı zaman Ürdünlü, Filistinli ve Mısırlı 40 doktor tarafından muayene edildi.

Konsültasyon sonunda, heyet Arafat'ın zehirlendiği şüphesi üzerinde duruyordu. Arafat'ın kanındaki bulgular bunu gösteriyordu. Arafat'ın kanında yapılan incelemede, hakkında bilgi sahibi olmadıkları bir virüse rastladılar.

Arafat "zehirlendiği" şüphesine katıldığını söyledi ve etrafındakilere "Ahiran Vasaluni" yani "Sonunda bana ulaştılar" dedi.

Teşhis konulamadı

Doktor heyeti kesin bir teşhis koymakta zorlanınca Arafat'ın Paris'e götürülmesine karar verildi. 29 Ekim'de Fransa'ya götürülen Arafat, 2 Kasım Salı günü en ağır safha olan dördüncü dereceden komaya girdi ve yaşam destek ünitesine bağlandı.

Arafat'ın hayatta kalan tek bir kardeşi var. 65 yaşındaki Fethi Arafat da 4 gün önce fenalaşarak Kahire'de hastaneye kaldırıldı. Fethi Arafat'a mide kanseri teşhisi koyuldu.

Ölüm nedeni açıklanmadı

24 Ekim'de fenalaşan Arafat'a dünyaca ünlü uzmanlar bir teşhis koyamadı. Kanındaki trombosit oranını düşük olduğu belirtilen Arafat'ta lösemi mide kanseri, karaciğer yetmezliği gibi rahatsızlıkların olduğu düşünüldü. Ancak kan bozuklukları konusunda uzman olan Fransız doktorlar, Arafat'ın hastalığının ne olduğunu bulamadı. Sonunda Arafat'ın "Gizemi, bir kan düzensizliği" olduğu açıklandı.

Safile Usul