BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Aracını polisin üzerine sürünce gözaltına alındı

Ankara’da, “Gezi Parkı” olaylarını protesto etmek için toplanan gruba müdahalede bulunan polisin üzerine aracını sürdüğü iddia edilen bir ki...

Abone ol

Ankara’da, “Gezi Parkı” olaylarını protesto etmek için toplanan gruba müdahalede bulunan polisin üzerine aracını sürdüğü iddia edilen bir kişi, kaçmak isterken gözaltına alındı.
Ankara’da “Gezi Parkı” olaylarına tepki göstermek isteyen bir grup, gecenin ilerleyen saatlerinde ABD Büyükelçiliği’nin karşısında bulunan Kennedy Caddesi’nde toplandı. Yola barikat kuran grup, polis ekiplerine taş, şişe ve bilyelerle saldırdı. Polis, “dağılın” uyarılarına yanıt vermeyen gruba biber gazıyla müdahale etti. Polis ekipleri, müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan göstericileri takip ederek buralarda da müdahalelere devam etti. Yapılan müdahalelerin ardından grup, dağıldı. Yoğun biber gazı müdahalesi nedeniyle cadde üzerinde sis bulutunun oluştuğu görüldü.
Çevik kuvvet ekiplerinin göstericilere müdahalesi devam ettiği sırada Kennedy Caddesi’nden Atatürk Bulvarı istikametine seyreden 06 DK 1102 plakalı otomobilin sürücüsü Köksal S. korna çalarak polise tepki gösterdi. İddiaya göre, aracını polisin üzerine süren Köksal S. hızla kaçmak istedi. Kennedy Caddesi ile Tunus Caddesi kavşağında bekleyen çevik kuvvet ekipleri, kalkanları ile kaçmaya çalışan aracın önüne barikat kurdu. Polis ekipleri tarafından yakalanarak araçtan çıkarılan sürücü, yapılan üst aramasının ardından kelepçelendi.
Olay yerine trafik ve asayiş ekibi çağırıldı. Yapılan incelemelerin ardından Köksal S. ekip otosuna bindirilerek ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Köksal S.’ye ait araç da çekiciyle otoparka kaldırıldı. Öte yandan, sürücünün başında deniz gözlüğü takılı olduğu ve aracın ön koltuğunda da maske bulunduğu görüldü.
(İHA)