BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Arabistanda korkunç hata

Suudi Arabistan'daki bir hastanenin korkunç hatası 4 yıl sonra düzeltiliyor.

Abone ol

Bir Türk ve bir Suudi erkek çocuğunun 4 yıl önce doğdukları Suudi Arabistan'ın güneyindeki Necran kentinde yanlış ailelere verildiği ortaya çıktı.
Suudi Arabistan'ın El Vatan gazetesinde yer alan habere göre, Yusuf - Funda Cüce çiftinin şüpheleri üzerine bir süre önce Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaptırdıkları DNA testleri sonucunda, "Yakup" adındaki çocuğun kendi oğulları olmadığı ortaya çıktı.


Kendi çocuklarına kavuşmak için harekete geçen Türk aile, ilk olarak Suudi Arabistan'daki sağlık yetkililerine başvurdu. Ancak başvuruları kabul edilmeyen Türk ailesinin Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı'na şikâyette bulunması üzerine Necran'daki Kral Halid Hastanesi konuyu aydınlığa kavuşturmak için başkent Riyad'daki Kral Halid Hastanesi'nde yeni bir DNA testleri yaptırdı. Sonuç, Necran Emiri Prens Meşal bin Suud bin Abdülaziz tarafından açıklandı.

Prens Meşal, DNA testlerinin Yakup'un Suudi Arabistanlı baba Muhammed Âl Müncem'in çocuğu, Âl Müncem ailesi yanında büyüyen Ali'nin de Türk ailesinin çocuğu olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Prens, artık her çocuğun doğal yuvasına dönmesi gerektiğini söyleyerek, iki çocuğun gerçek ailesine teslim edilmesi prosedürlerinin yasalara uygun olarak yakında gerçekleştirileceğini açıkladı.

Sonuçları bir türlü kabul edemeyen baba Âl Müncem'in Sağlık Bakanlığı aleyhinde 13 milyon dolarlık tazminat davası açmayı planladığı bildirildi.