BIST 10.315
DOLAR 32,21
EURO 34,73
ALTIN 2.450,70
HABER /  GÜNCEL

Arabistan davasında Çölaşan'a iyi haber

AK Parti'yi İran ve Suudi Arabistan'a yardım almakla itham eden Tansel Çölaşan'a açılan dava reddedildi.

Abone ol

AK Parti'nin, bir televizyon programında sarf ettiği sözlerle ''partinin tüzel kişiliğine saldırıda bulunduğu'' iddiasıyla Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan aleyhinde açtığı tazminat davası reddedildi.

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, AK Parti'nin avukatı Burhanettin Sevencan ile Çölaşan'ın avukatı Tamer Sağcan katıldı.

Avukat Sevencan, daha önceki beyanlarını tekrarlayarak, davanın kabulüne karar verilmesini talep etti. Avukat Sağcan ise davanın reddini istedi. Yargıç İlyas Oruç, davanın reddine karar verdi.

Dava dilekçesinde, Tansel Çölaşan'ın, 20 Eylül 2010 tarihinde katıldığı bir televizyon programında, ''AK Parti'nin kişilik haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayrı kabil hakaretlerde, iftiralarda ve suç isnadında bulunduğu'' ileri sürülmüştü.

Dilekçede, Çölaşan'ın, ''AK Parti'yi doğrudan hedef alarak, halk oylamasında devlet imkanlarını, devlet gücünü ve başbakanlık örtülü ödeneğini kullanmakla, Suudi Arabistan'dan ve İran'dan yardım almakla itham ettiği'' kaydedilmişti.

Dava dilekçesinde, Çölaşan'dan, yasal faiziyle birlikte 20 bin lira manevi tazminat talebinde bulunulmuştu.