BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.523,23
HABER /  GÜNCEL

BDP üyelerine korsan gösteri gözaltısı

Terör örgütü PKK lehine eylem yaptıkları iddia edilen aralarında BDP'lilerin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı

Abone ol

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde PKK terör örgütü lehine düzenlenen korsan gösterilere ilişkin soruşturma yürüten polis, bu eylemleri organize ettikleri iddiasıyla aralarında BDP üyelerinin de bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

Polis, ilçede PKK propagandası yapıp, örgüt lehine korsan gösterileri düzenlediği iddia edilen kişilere yönelik operasyon başlattı. Daha önce gözaltına alınan kişilerin, özellikle molotof kokteyli hazırlama ve güvenlik güçlerine atma konusunda kendilerine eğitim verdiğini iddia ettiği kişileri de kapsayan operasyon, sabah saatlerinde gerçekleştirildi.

Polis, ilçenin değişik semtlerinde şüpheli kişilerin adreslerine yönelik düzenlediği eş zamanlı operasyonda aralarında BDP üyeleri ile bir avukatın da bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı. Evlerinde bulunan bilgisayarlar ve çeşitli suç unsurları ile birlikte yakalanan Mehmet K., Medine Ç., Ahmet A., Abdülkadir K, Seydo D., Mustafa A., Adil U. ile Serdar E.; sorgulanmak üzere Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 8 şüphelinin sorgulanmasına başlanırken, polis ilçedeki güvenlik önlemlerini ise artırdı.