BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Japonya'yı bu kez de tayfun vurdu

Aşırı yağış, rüzgar ve sellere yol açan Roke tayfunu sebebiyle dört kişinin hayatını kaybettiği, iki kişinin de kaybolduğu bildirildi.

Abone ol

Mart ayında yaşanan deprem ve tsunaminin yaralarını sarmaya çalışan Japonya'yı bu kez de tayfun vurdu.

"Roke" adı verilen tayfunun sebep olduğu aşırı yağış ve seller sebebiyle dört kişinin hayatını kaybettiği, iki kişinin de kaybolduğu bildirildi.

Saatte 162 kilometre hızla Japonya kıyılarını vuran tayfun özellikle Hamamatsu kentinde büyük hasara yol açtı.

Tayfun sebebiyle araba üreticisi Toyota 15 fabrikasından 11'ini devre dışı bırakırken, başkent Tokyo'da okullar ve iş yerleri erken kapandılar.

Ülke genelinde beş yüz bin kişinin tayfun sebebiyle oluşabilecek su baskınları sebebiyle evlerini terk etmesi çağrısı yapıldı.

Fukushima endişesi

Tayfunun Tokyo'nun kuzeyine doğru ilerleyebileceği ve 11 mart depreminde ağır hasar gören Fukushima'yı vurabileceği ihtimali endişe yaratıyor.

Tokyo'dan bildiren BBC muhabiri Roland Buerk, Fukushima'da deprem ve tsunami sonrası zarar gören nükleer santralin soğutma havuzlarındaki radyoaktif suların, tayfunun etkisiyle çevreye yayılması ihtimaline dikkat çekiyor.

Öte yandan Fukushima nükleer santralini işleten Tepco firmasından yapılan açıklamada tayfuna karşı tüm önlemlerin alındığı belirtildi.

Geçtiğimiz ay Japonya'nın batı kıyısını vuran Talas tayfununda yaklaşık doksan kişi hayatını kaybetmiş ya da kaybolmuştu.