BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,71
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

April'den mizahtan maceraya 4 yeni kitap

April Yayıncılık Ekim ayında dört yeni kitapla okurlarla buluştu. Mizahtan maceraya, öyküden romana yepyeni kitaplar okurları bekliyor.

Abone ol

April Yayıncılık Ekim ayında dört yeni kitapla okurlarla buluştu. Mizahtan maceraya, öyküden romana yepyeni kitaplar okurları bekliyor.

Jodi Picoult - Hikayeci : Bir Aşk ve Macera Öyküsü

ekran-resmi-2014-10-22-08.55.22.pngRomanları tüm dünyada sayısız dile çevrilen, her ülkede çoksatan listelerinde yer alan bir yazar Jodi Picoult, her kitabında zor bir soru soruyor ve tüm hikayesini bu soru çerçevesinde kurguluyor. Hikayeci'de yazar bu kez "en iyi dostunuzun geçmişinde bir katil olduğunu bilseydiniz ne yapardınız?" diyor.
Başrolünde yalnız ve yaralı bir kadının olduğu sarsıcı bir roman Hikayeci. Yalnız hayatına giren ve kendinden yaşça oldukça büyük olan Josef ile yeni bir hayata başladığını düşünüyor Sage. Ve bir gün en iyi dostu olan Josef ondan kendisini öldürmesini istiyor. Üstelik bunu yapması için iyi bir sebebi var: Josef bir Nazi suçlusu ve Sage'in büyükannesinin olduğu toplama kampının yöneticilerinden.
Adalet, kader, dostluk gibi kavramları tartışan ve sürpriz bir sonla tamamlanan Hikayeci, okura bir kez daha yoğun bir edebiyat şöleni vaat ediyor.

Vedat Özdemiroğlu - Bebek Kafası : Mizah Bu Kitapta!

Vedat Özdemiroğlu'nun uzun yıllardır yayınladığı Bebek Kafası aforizmaları bir kitap olarak raflarda. Murat Menteş'in sunumuyla yayınlanan kitap, insana, topluma, huy ve hallere dair özlü sözler barındırıyor. Behnan Shabbir'in çizimleriyle süslenen Bebek Kafası için Murat Menteş, yazdığı sunumda şöyle diyor: "Nietzsche "İçinde kahkahaların çınlamadığı bilgelik nedir ki?" yazmış. Bebek Kafası, bilgeliği mizahla buluşturuyor. Eminim ki Nietzsche yaşasaydı Vedat Özdemiroğlu'na "Tebrik ederim Vedat Bey" derdi. Nasreddin Hoca yaşasaydı, "Aferin evlat, seni gözüm tuttu" derdi.
Kitap hem baştan sona, hem atlayarak, hem rastgele ve hem de yeniden okunmaya elverişli. Türkiye hallerini kısa ve etkili cümlelerle okumak, twitter yokken aslında tam da twit yazan bir yazarla tanışmak ve en nihayetinde çok gülmek için Vedat Özdemiroğlu imzalı Bebek Kafası'na davetlisiniz.

Jonathan Tropper - Burada Ayrılıyoruz : Şamatası Bol Bir Amerikan Romanı!

screen-shot-2014-09-04-at-1.19.54-pm.pngFoxman ailesi vurdumduymaz bir aile. Kahramanımız Judd, Foxman ailesinin en aklı başında fertlerinden. İyi bir işe, iyi bir eşe, iyi bir eve sahip. Ama bunların hepsi değişmek üzere.
Judd eşine doğum günü sürprizi yapmak için eve gelir ve eşini, kendi patronuyla aynı yatakta bulur. Artık hem eşini, hem işini, hem de evini kaybetmiştir.Tüm bunların üstüne, bir de uzun zamandır hasta olan babasının ölümü eklenince, Judd’un hayatı tepetaklak olur.Babasının vasiyeti üzerine Judd ailesiyle bir hafta geçirecektir. Kendi sorunlarına ailesinin sorunları da eklenir, fakat bu sorunları aşmalarının tek yolu, birbirlerini anlamak, birbirleriyle vakit geçirmek, birbirlerinin dertlerine çare aramaktan geçmektedir.Burada Ayrılıyoruz, hem hüzünlü hem de komik bir roman. Jonathan Tropper’ın mizahi dili, üzülmemiz gereken olayların arasında, bizleri tam sorunlarla baş başa bırakacakken gülümsetmeyi başarıyor.Kitap hem aileye, hem aşka, hem arkadaşlığa ve kardeşliğe dair bir roman. New York Times çoksatan kitabı olan roman, aynı zamanda Esquire, Los Angeles Times, Washington Post gibi gazete ve dergilerin yılın en iyi kitapları seçkisinde de yer almayı başarmış. Bunu kesinlikle sonuna kadar hak ediyor.Burada Ayrılıyoruz Türkiye’de de beklenen ilgiyi görmüşe benziyor. İlk haftasında iyi bir satış rakamına ulaşan kitap için yayınevi okurlardan daha şimdiden iyi tepkiler alıyor. Burada Ayrılıyoruz Jonathan Tropper’ın Türkçeye çevirilen ilk kitabı. Umuyoruz ki ilerleyen zamanlarda daha çok kitabını göreceğiz. Çünkü bu kitap her şeye dair; hem komik, hem hüzünlü, hem acıklı, hem kaotik.

Nihat Genç - Tek Tabanca : Bir Türkiye Panoraması

nihatgenckapak.pngNihat Genç'in yıllar içinde yazdığı, gölgede kalmış öykülerinin derlemesi niteliğinde olan Tek Tabanca, Ekim ayında raflarda yerini alıyor.
Roman tesirinde hikayeler sloganıyla çıkan kitapta şaşırtıcı, etkileyici, yoğun öyküler var. Nihat Genç hikayeleriyle Türkiye'yi karış karış geziyor, üstün bir edebiyat ve tempolu bir dille arka sokakları, hiç gidilmeyen, hiç görülmeyen şehirleri, o şehirlerin insanlarını anlatıyor.
Nihat Genç kitabını şöyle sunuyor: "Sevgili Okuyucu, yüzlerce birbirinden güzel hikayeler yazdım ama yine de sizleri çok ihmal ettim, çünkü bu hikayeleri sizlere taşıyacak profesyonel bir yayıncılıktan çok uzakta kaldım, bilindik siyasi sebepler iftiralar karalamalarla çok meşgul tutuldum, özür dilerim. Yazarınız otuz yıl önce henüz bir tırtılken onu sansür ambargo ve yoksaymalarla öldürmek istediler, yazarınız susmadı. Asla yazmaktan bir an geri durmadı ve otuz yıl kozasının içinde kimsenin mülkü olmayan beyaz kağıtların ve hepimizin ortak boşluklarına inatla ve yoksunlukla yazmayı sürdürdü."

Nihat Genç külliyatının ilk kitabı Tek Tabanca raflarda.