BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.464,28
HABER /  POLİTİKA

Apo Mecliste mi konuştu?

Apo'nun sözleri Meclis'te Türkiye'nin çözümü olarak mı konuşuldu. MHP'li vuralın iddialarına göre böyle...

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, terör olaylarına ilişkin, ''Neden Kuzey Irak'a yönelik sınır ötesi hareket gerçekleştirilmemektedir? Hükümetin elini tutan mı var?'' dedi.

Vural, partisinin, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Kayseri İl Kongresi'nde, hükümetin Irak konusunda izlediği politikayı eleştirdi. Kongrede Öcalan'ın söylemlerinin Meclis kürsüsünden, Türkiye'nin çözümü olarak iletildiğini iddia eden Vural, ''İmralı'daki adamın, demokratik cumhuriyet söylemleri, meclis kürsüsünden, Türkiye'nin çözümü olarak iletildi. Teröristbaşının demokratik cumhuriyet adı altında söyledikleri, Başbakanlık koridorlarında, insan hakları raporlarına girdi. Bu millet bunları unutmaz. Biz de hep hatırlatırız'' dedi.

Türkiye'nin güvenliğinin ve bütünlüğünün tehdit edildiğini öne süren Vural, şöyle konuştu:
''Neden Kuzey Irak'a yönelik sınır ötesi hareket gerçekleştirilmemektedir? Hükümetin elini tutan mı var? ABD'nin kendi güvenliği için demokrasi bombaları adı altında Irak'ta bulunmaya hakkı var da birlik ve bütünlüğümüzü tehdit edenlere karşı hakkımız yok mu? Kim kullanacak bunu? Terör örgütü karşısında ABD'den medet bekliyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti devleti, güvenliğini de başkalarına ihale edip, özelleştirdi mi? Sınırda, dimdik ayakta bekleyen askerim, 'Yürü' demeni bekliyor.''