BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.300,70
HABER /  GÜNCEL

AÖL öğrenci girişi AÖL çıkmış sorular çözümlü örnek sorular

MEB tarafından eğitim hayatına dışarıdan devam eden lise öğrencilerinin girdiği AÖL 1. dönem sınavı 8-9 Aralık'ta 2 oturum şeklinde yapılacak. AÖL sınavı 2.5 saat sürecek ve ilk oturum 10.00'da başlayacak. Sınav öncesinde çıkmış AÖL deneme soru ve cevaplarını ile kendinizi test edin.

Abone ol

AÖL açıköğretim lisesi sınavları için geri sayım başladı. AÖL açıköğretim lisesi 1. dönem sınavları bu haftasonu 8-9 Aralık'ta yapılacak. Türkiye genelinde yapılacak AÖL sınavları saat 10.00'da başlayacak ve AÖL sınavı 2.5 saat sürecek. AÖL sınavı 2. oturumu ise öğleden sonra saat 14.00'te başlayacak. AÖL sınav giriş belgesi ise online olarak http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden alınacak. AÖL sınavında çıkmış soruları, AÖL çözümlü deneme sınavlarını ve MEB tarafından yayınlanmış AÖL çözümlü test soruları sayfamızda. 

AÖL sınavı ne zaman ve saat kaçta yapılacak? 2018-2019 AÖL kayıtları başlayınca liseyi açıktan bitirmek isteyen öğrenciler AÖL 1. dönem sınavı ne zaman yapılacak sorularını da sormaya başladı.

AÖL ÇIKMIŞ SORULARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

AÖL 1. DÖNEM SINAVI NE ZAMAN: Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurduğu takvime göre; Açıköğretim Lise 1. dönem sınavı, 08-09 Aralık 2018 tarihinde yapılacaktır. Sınav soruları yeni kitaplardan çıkacaktır.

AÖL SINAVI SAAT KAÇTA: AÖL sınavlarında her soru 4 şıktan oluşmaktadır ve bu sınavlarda 4 yanlış bir doğruyu götürmez.  Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün, dört oturumda yapılıyor. Buna göre ilk oturum saat sabah 10.00’da, ikinci oturum öğleden sonra 14:00’te yapılıyor. Öğrenciler oturum başı 2.5 saat soru çözme imkanı tanınıyor.

AÖL SINAV ÜCRETİ NE KADAR: Liseli öğrencilerin bir diğer merak ettiği konu ise sınav ücreti oluyor. İlk kayıt sınav bedeli 30 TL'dir. 30 TL Açık öğretim lisesi ilk kayıt sınav ücreti olarak 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği'ne yatırılması zorunludur.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINACAK: Açıköğretim lisesi sınavı AÖL sınav giriş belgesi http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden güvenlik kodu, öğrenci numarası ve şifre ile öğrenci girişi yapan öğrenciler menüden sınava giriş belgesi alabilirler ve sınava giriş yerlerine ulaşabilecekler. Sınav Giriş Belgenizi ‘’Öğrenci Genel Bilgileri’’ menüsü altında yer alan ‘’ Sınav Giriş Belgesi’’ ekranından seçerek yazdırabilirsiniz.