BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Antep şehidi minik Gülperi toprağa verildi

Gaziantep'teki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 11 yaşındaki Sevgi Gülperi İnanç'ın cenazesi Adana'da toprağa verildi.

Abone ol

Sevgi Gülperi İnanç'ın cenazesi Gaziantep'teki törenin ardından cenaze aracıyla merkez Seyhan ilçesine bağlı Yurt Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Burada cenaze aracının önündeki Türk bayrağının üzerine Sevgi Gülperi İnanç'ın okul üniforması konuldu.

Cenaze aracıyla eve gelen baba Turgay, anne Nuray ile ağabeyleri Fırat ve Murat gözyaşlarına boğuldu. Evin önünde bulunan İnanç'ın yakınları ve çevredeki vatandaşlar da gözyaşlarına hakim olamadı.

Baba Turgay İnanç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Vatan sağolsun başka bir şey demiyorum. Daha 10 yaşındaki çocuk. Keşke ben ölseydim, o ölmeseydi. Keşke ben olsaydım orada, o olmasaydı. Ne diyelim. Bu son olsun inşallah. Daha yoğun bakımda olanlar var. 2 gün önce aradım 'iyiyim baba' demişti'' dedi.

Sağlık ekipleri, rahatsızlanan anne Nuray İnanç'a müdahale ettikten sonra cenaze aracı Büyükdikili Mezarlığı'na hareket etti. Burada kılınan cenaze namazının ardından Sevgi Gülperi İnanç'ın cenazesi toprağa verildi.

Cenaze törenine İnanç'ın annesi Nuray, babası Turgay, ağabeyleri, yakınları ile AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.