BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Antalyaya vahim uyarı

Antalya bölgesinin yarından itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği bildirildi.

Abone ol

Antalya bölgesinin yarından itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği, yağışların 18 Şubat Pazartesi günü yerini fırtınaya bırakacağı bildirildi.

Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezinden yapılan uyarıda, Antalya bölgesinin yarın Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi. Yağışların, sahil kesiminde sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde ise kar şeklinde görüleceği vurgulandı.

Yağışların 17 Şubat Pazar günü sahil kesiminde, 18 Şubat Pazartesi günü ise iç kesimlerde etkisini kaybederek yerini fırtınaya bırakacağı; pazartesi akşamına kadar etkisini sürdürecek fırtınanın hızının saatte 45-60 kilometre olacağı ve zaman zaman saatte 75-95 kilometreye
ulaşabileceği belirtildi.

Fırtınanın ardından 18-19 Şubat gecelerinde sahil kesiminde orta şiddette, iç kesimlerde ise kuvvetli don ve buzlanma olayı yaşanacağının tahmin edildiği bildirildi; vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

DENİZCİ VE BALIKÇILAR İÇİN
Uyarıya göre, 17 Şubat Pazar günü Bodrum-Antalya ve Anamur arasında fırtına bekleniyor. Yıldız ve karayelden 5 ila 6 kuvvetinde esecek rüzgar, zaman zaman 7-8 kuvvetinde esecek; hızı saatte 27, bazen de 33-40 deniz miline ulaşacak.

Dalga yüksekliği 1 ila 2, açıklarda ise 4-5 metreye ulaşabilecek; 10 kilometre olan görüş uzaklığı yağış anlarında ise 3-5 kilometreye inecek.
Fırtına etkisini 18 Şubat Pazartesi akşamına kadar sürdürecek.