BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  GÜNCEL

Antalya'da tohumculuk zirvesi!

TSÜAB'ın geleneksel Çalışma Toplantıları bu yıl Antalya'da düzenlendi!

Abone ol

Türkiye Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği üyeleri çalışma toplantısında bir araya geldi. Çok sayıda davetlinin katıldığı çalışma toplantısında, tohumculuk sektöründeki gelişmeler ve birliklerin faaliyetleri ele alındı.

TSÜAB tarafından, her yıl düzenlenen “Çalışma Toplantısı”na, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan  Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli, BÜGEM Tohumculuk Daire Başkanı Metin Kaycıoğlu, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Şafak Ses ve Diğer Alt Birliklerin Temsilcileri ile birlikte TSÜAB Yönetim Kurulu Üyeleri ve yaklaşık 300 TSÜAB üyesi,ayrıca Tohumculukla ilgili Bakanlıkların ve diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasında Müsteşar Yardımcısı Şelli tohumculuk sektörünün gelişiminin başarılı hikayelerle dolu olduğunu, bakanlık olarak sektörün gelişimine her zaman yardım ve destek sağlayacaklarını söyledi.

TOHUMCULUK SEKTÖRÜ FAALİYETLERİ

Açılışta konuşan TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Şafak Ses de tohumculuk sektörünün gelişimi ile ilgili genel bir değerlendirme yaparak; bu süreçte TSÜAB’ ın çok iyi teşkilatlandığından bahisle TÜRKTOB olarak her zaman TSÜAB faaliyetlerinin arkasında olduklarını belirtti.

Toplantının açılışında konuşan TSÜAB Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özcan Aygun, toplantıya her geçen yıl üyelerinin, sektörle bağlantılı kurum ve kuruluşların ve bilhassa bakanlıkların daha fazla ilgi gösterdiklerini; TSÜAB adına bundan son derece memnuniyet duyduklarını belirterek,” yıl içinde üyelerimizden gelen talepleri yerine getirmeye çalıştık ve TSÜAB faaliyetlerini gerek kamuoyuna gerekse uluslar arası boyutta tanıtmak için bir dizi faaliyet yaptıklarını ve bu faaliyetleri ile tohumculuk sektörüne yeni bir ivme kazandırdık” diye konuştu.

Her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen bu toplantıda; Türkiye Tohumculuk Sektörü bağlamında, sektörle ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri tarafından sunumlar yapıldı.