BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,07
ALTIN 2.443,61
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Antalyada okulları fırtına freni

Antalya Valiliği, kent ve çevresinde geceden itibaren etkili olması beklenen fırtına ve etkili yağış nedeniyle eğitime 1 gün ara verilmesi kararı alındığını bildirdi.

Abone ol

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünce Orta Akdeniz'den gelen olumsuz hava koşullarıyla birlikte geceden itibaren Antalya ve çevresinde kuvvetli fırtına ile etkili sürekli yağış beklendiğinin bildirildiği belirtildi.

Tahminlere göre fırtınanın hızının 80-95 kilometrenin üzerine çıkacağı ve fırtınayla birlikte etkili ve sürekli yağış beklendiği ifade edilen açıklamada, öğrencilerin sağlığının olumsuz etkilenmemesi bakımından Antalya Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla okullar ile yaygın eğitim kurumları ve özel öğretim kurumlarında eğitime yarın ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Açıklamada, gece saatlerinden itibaren fırtınanın saatte 80-95 kilometre hıza ulaşacağı ve fırtınayla birlikte sürekli ve etkili yağışın yarın akşama kadar devam etmesinin beklendiği kaydedildi.

Açıklamaya göre vatandaşlardan sel ve taşkınlara karşı dikkatli olmaları, belediyelerin ve resmi kurumların da gerekli tedbirleri almaları istendi.