BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalyada demokrasi paneli yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Antalya Kültür Merkezi'nde 'Hoşgörü ve Demokrasi' paneli düzenlendi.

Abone ol

Avrupa Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Kentler Koalisyonu üyeliğine seçilen Antalya Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda ‘Hoşgörü ve Demokrasi’ paneli düzenledi.

Panele, Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ionna Kuçuradi ve Doç. Dr. Yusuf Örnek konuşmacı olarak katıldı. Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nun da gerçekleşen panelde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye'nin bugün ulusal birliğini ve toplumsal dayanışmasını ortadan kaldırmaya yönelik tehditlerle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

“Demokrasisizlik ve hoşgörüsüzlük Türkiye’nin şuanda büyük erozyona uğramış değerleridir” diyen Başkan Akaydın, “Telefonların mahkeme kararı olmaksızın dinlenmesi ve kayda geçen en özel konuşmaların hemen arkasından, malum basında manşetlere geçmesi bir değerler erozyonudur. Demokrasinin dünyada tarif edilme biçimleri çok çeşitlidir. Toplum olarak silkinmek zorundayız. Çok eski tarihi kökleri, gelenekleri bulunan, dünyada her topluma has olmayan imparatorluk geleneği olan bir toplumun çocuklarıyız. Anadolu’nun öz değerlerine sahip çıkmamız lazım. Bunların içinde en önemlisi Yunus Emre ve Mevlana ile özleşen hoşgörüdür” dedi.