BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Antalya yağmura ve sele teslim

Antalya'da sabah yaklaşık iki saat etkili olan yağış, çok sayıda su baskınına yol açtı

Abone ol

Antalya'da sabah yaklaşık iki saat etkili olan yağış, Yeşildere, Etiler ve Düdenbaşı mahallelerinde bazı evlerde su baskınlarına neden oldu.

Yeşildere Mahallesi sakinleri, belediyenin kış mevsimi gelmesine rağmen önlem almadığını ileri sürerek, açık bulunan ve taşan kanal nedeniyle mahallenin sular altında kaldığını savundu. Mahalleli, önlem alınmaması halinde su baskınlarının daha sık meydana geleceğini belirtti.

Yeşildere Mahallesi Muhtarı Hasan Hakikat da AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallede 50 evi su bastığını, su baskınlarının maddi hasara yol açtığını söyledi. İtfaiye ekiplerinin evlerden su boşaltma çalışmaları devam ediyor.

-AKŞAM SAATLERİNDE YAĞIŞ UYARISI-

Öte yandan, Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgenin, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemlerinin etkisine girdiği kaydedildi. Sabah saatlerinde başlayan yağışların öğleden sonra bölgenin batısı olan Muğla çevrelerinden başlayarak, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde etkili ve sürekli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olacağı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

''Halen güney yönlerden hafif esmekte olan rüzgar, bugün akşam saatlerinden itibaren hızını artırarak kuvvetli, yarın sabah saatlerinden itibaren fırtına şeklinde esecek. Rüzgarın hızının saatte 40 ila 50, hamlesinin 60 ile 85 kilometre olması beklenmektedir. Etkili yağış ve fırtınanın 1 Kasım Çarşamba sabah saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir. Etkili yağış ve fırtına yüzünden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.''

-DENİZCİ VE BALIKÇILARA FIRTINA UYARISI-

Denizci ve balıkçılar için kıyılardaki hava ve deniz durumuna da yer verilen açıklamada, halen güney yönlerden hafif esen rüzgarın öğle saatlerinden itibaren hızını artıracağı ve bugün kıble ve lodostan kuvvetli, zamanla fırtına şeklinde eseceği bildirildi. Rüzgarın hızının 5 ila 6, açıklarda 7-8 kuvvetinde ve saatte 20 ila 27, açıklarda 33 ila 40 deniz mili hızla eseceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Deniz hafif çalkantılı, açıklarda kaba dalgalı, dalga yüksekliği 0,5 ila 1,5, açıklarda 2,5 ila 3,5 metre dolayında bulunacak. Hava, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Görüş uzaklığı 10 kilometre, yağış anında 1-2 kilometre dolayında bulunacak. Yağış ve fırtına, 1 Kasım Çarşamba sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek.''