BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.436,95
HABER /  GÜNCEL

Antalya havaya uçacaktı !

Antalya'da ses getirecek eylem için gönderilen PKK'lı polise teslim oldu. Bombanın Saddam döneminden kaldığı öğrenildi.

Abone ol

Kandil'den 6,5 kilogramlık A4 patlayıcıyla birlikte Türkiye'ye sızan terörist, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde emniyete teslim oldu. Kandil'de 1 yıl bomba eğitimi alan teröristin, patlayıcıyı Antalya'da yabancı turistlerin bulunduğu mekanlarda patlatacağı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, bir yıl Kandil'de bomba eğitimi alan PKK'lı terörist, PKK'nın üst düzey yetkililerinden 6,5 kilogram A4 patlayıcı ile Antalya'da turistik bölgelerde ses getirecek bir bombalı eylem yapma talimatı aldı. Bunun üzerine önceki hafta Kandil'den Türkiye'ye giriş yapan terörist, Diyarbakır'dan Antalya'ya doğru yola çıktı. 

TERÖRİST PİŞMAN OLDU BOMBAYI GÖMDÜ

Yolda pişman olarak Antalya yerine ailesinin yaşadığı Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine gelen terörist, yanında getirdiği 6,5 kilo A4 patlayıcıyı araziye gömdü. Babasının evinde 2 gün kalan ve durumu babasına anlatan terörist, "Baba benden masum insanları öldürmemi istiyorlar. Ben insan öldürmek istemiyorum. Teslim olacağım" dedi. Babasının telkinleri ile Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giden PKK'lı, teslim olarak bombayı gömdüğü yeri söyledi. Bomba uzmanları tarafından Durak Mahallesi Kartepe mevkisinde yapılan aramada araziye gömülü şekilde patlama düzeneği ile birlikte 6,5 kilo A4 patlayıcı ele geçirildi.

ekran-resmi-2012-07-02,-1.02.32-pm.png

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından İstanbul'a götürülen PKK'lı terörist, burada yapılan sorgusunda Kandil'de bomba eğitimi aldığını, Antalya'da yabancı turistlerin bulunduğu alanlarda bombalı saldırı düzenleyeceğini söyledi. Pişman olduğu için bu girişimden vazgeçtiğini anlatan PKK’lı, "Benden masum insanları öldürmemi istediler. Beni kandırıp dağa çıkarttılar. Oradaki şartları gördüm. Hiç anlattıkları gibi değilmiş. Kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışıyorlar" dedi.

ekran-resmi-2012-07-02,-1.02.43-pm.png

Lüleburgaz'da ele geçirilen patlayıcıların Saddam dönemine ait olduğu öğrenildi. Saddam’ın ordusuna ait olan patlayıcıların Amerika'nın Irak'ı işgal etmesinin ardından PKK'nın eline geçtiği öğrenildi.

ekran-resmi-2012-07-02,-1.03.08-pm.png