BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Antalya attı Aslan kazandı

Evinde ağırladığı Galatasaray'ı terleten Antalya yediği şok golle sarsıldı. Aslan Antalya'ya duacı;

Abone ol

Süperlig'in en iyi futbol oynayan takımları arasında gösterilen Antalyaspor, kendi kendini vurdu. İşte Atatürk Stadı'ndaki maçın önemli anları;

3. dakika. Antalyaspor bu dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan serbest atışta meşin yuvarlak Galatasaray ceza sahasına ortalandı. Savunmanın müdahele edemediği pozisyonda meşin yuvarlak Bienuk'un önünde kaldı. Antalyalı futbolcunun sert şutunu üst direğin altından Mondragon harika bir refleks ile tokatlayarak kornere çeldi.

7. dakika. Mücadelede 0-0 eşitlik devam ediyor. Galatasaray sol kanattan Arda ile köşe atışı kullandı. Antalya savunmasında Bienuk topu kafa ile taça gönderdi. Bu ataktan sonuç gelmedi.

9. dakika. Galatasaray bu dakikada sağ kanattan Antalya kalesine etkili geldi. Hasan Kabze, ceza sahasının hemen önünden kaleyi yokladı. Meşin yuvarlak savunmadan döndü. Sabri dönen topla süratle ceza sahasına yönelip ortasını yaptı. Antalya savunması topu ilk hamlede uzaklaştıramadı. İliç penaltı noktası üzerinden topa hamle yapamadı. Pozisyon sonuçsuz kaldı.

16. dakika. Antalyaspor, Galatasaray kalesinde yine gole çok yaklaştı. Sol kanattan defansın arkasına sarkan Ali Cansun bir anda Mondragon ile karşı karşıya kaldı. Golcü futbolcu topun kontrolünü bir an kaybedince arkasından İliç meşin yuvarlağa ayak koydu. Mondragon'un kalesinden çıktığı anda üzerine gelen geri pası ayaklarıyla yatarak uzaklaştırdı.

24. dakika. Antalyaspor sağ kanattan bir kez daha etkili geldi. Mustafa, Cihan'nın ceza sahası önündeki hatasından kaptığı topla çarprazdan ön direğe ortasını yaptı. Çoşkun meşin yuvarlağın gelişine vurdu. Bu sert şutta top kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

 25. dakika. Antalyaspor'da Volkan sakatlanıp oyuna devam edemedi. Sahaya dahil olan isim İdris oldu.

28. dakika. Galatasaray, rakip yarı sahada iyi pas yaptı. Meşin yuvarlak sol kanattan hareketlenen Hasan Kabze'nin önüne geldi. Golcü isim ceza sahasına çarprazdan yaklaştığı anda şutunu attı. Uygun durumda vuruş kötü olunca top farklı şekilde auta çıktı.

31. dakika. Galatasaray bu dakikalarda iyi futbol oynuyor. Rakip yarı sahaya yine iyi paslarla inen Sarı-Kırmızılılar'da Hasan Kabze ceza sahasına yaklaştığı anda Antalyaspor savunmasında Levent tarafından indirildi. Hakem serbest atışı verdi. Topun gerisine geçen Sabri sert bir şut çıkarttı. Cordoba ağlara giden topu son anda tokatlayarak kornere çeldi.

34. dakika. Antalyaspor'da rakibine sert giren Bienuk maçın ilk sarı kartını hakemden gördü.

43. dakika. Mücadelede tempo çok düşük. Sahada vasatı aşmayan bir futbol var. Galatasaray bu dakikada Ümit Karan ile rakip ceza sahası önünde şut şansı buldu. Karan'nın vuruşunda meşin yuvarlak Cordoba'nın ellerinde kaldı.

45. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Karşılaşmada golsüz eşitlik devam ediyor. Maçın hakemi uzatma süresi olarak 1 dakika gösterdi.
Hakem ilk yarı için son düdüğünü çaldı. Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında gol olmadı. Sahada 0-0 beraberlik var.

MAÇTA İKİNCİ YARI

48. dakika.
Mücadelenin ikinci yarısı tempolu başladı. Antalyaspor atağı sağ kanattan gelişti. Ceza sahası içinde topla buluşan Çoşkun sert bir şut çıkarttı. Mondragon kaleye yönelen topu yumruklayarak kornere çeldi.
 55. dakika. Antalyaspor'da İdris yerini İlyas'a bıraktı.
 56. dakika. Galatasaray'da Ümit Karan yerini Hakan Şükür'e bıraktı.

60. dakika. Antalyaspor bu anda gole çok yaklaştı. Sağ kanattan İlyas'ın kullandığı köşe atışında ön direğe gelen topu Galatasaray savunması uzaklaştıramadı. Bienuk önünde bulduğu topu sağ çarprazdan kaleye vurdu. Mondragon'u geçen meşin yuvarlak gol çizgisine pralel olarak giderek auta çıktı.

 65. dakika. Galatasaray'da İliç yerini Hasan Şaş'a bıraktı.
66. dakika. Galatasaray'da Hasan Şaş oyuna girer girmez rakip kalede etkili oldu. Ceza sahasına sağ kanattan giren Şaş, ön direğe ortasını yaptı. Savundan sekip yükseklik kazanan meşin yuvarlağa Ayhan Akman vole denedi. Vuruş isabetli olmayınca top yandan auta çıktı.

67. dakika. Galatasaray bu bölümlerde Antalya yarı sahasında baskısını artırdı. Sol kanattan Arda savunmanın arkasına atılan pasa hareketlendi. Ceza sahasına çarprazdan girdiği anda şutunu atan genç ismin vuruşunu Cordoba çift yumrukla uzaklaştırdı. Galatasaray bu anda gole Arda ile yaklaştı.

 72. dakika. Antalyaspor'da Ali Cansun yerini Straka'ya bıraktı.

73. dakika. Galatasaray bu dakikada Cihan sol kanattan Antalya savunmasının arkasına sarktı. Cordoba ile karşı karşıya pozisyonda Kolombiyalı kaleci Cihan'nın ayaklarına yatarak topu kornere çeldi.

  74. dakika. Galatasaray köşe atışını kullandı. Ön direkte Hakan Şükür yerden oynanan topla buluştu. Bu futbolcunun Ayhan'a bıraktığı top ceza sahasına ortalandı. Ön direkte Antalyaspor savunmasında Şenol'un ayak koyduğu meşin yuvarlak yükseklik kazanarak ters taraftan kendi kalesine Cordoba'nın çaresiz bakışları arasında gitti.

Şenol'ün kendi kalesine attığı bu golle Galatasaray, Antalyaspor deplasmanında 1-0 öne geçti.

80. dakika. Karşılaşmada son 10 dakika. Galatasaray, Şenol'ün kendi kalesine attığı golle Antalyaspor deplasmanında yakaladığı 1-0'lık üstünlüğünü sürdürüyor.

 81. dakika. Galatasaray'da Hasan Kabze, yerini Mehmet Topal'a bıraktı.

82. dakika. Antalyaspor sol kanattan serbest atış kullandı. Ceza sahasına gelen topa penaltı noktası üzerinde Hakan Şükür kafayı vurdu. Meşin yuvarlak direğin dibine vurarak kornere çıktı. Az kalsın Şükür meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderiyordu.

84. dakika. Antalyaspor beraberlik golü için bastırıyor. Sol kanattan kullanılan köşe atışını Hakan Şükür kafa ile ceza sahasının dışına uzaklaştırdı. Mondragon bu pozisyonda meşin yuvarlağı yumruklamak için ileri çıktı. Ceza sahasının dışına düşen topa sert bir vuruş geldi. Mondragon'u geçen meşin yuvarlağı gol çizgisi üzerinde Hakan Şükür ayakla çıkarttı. Antalya adına şansız bir an geride kaldı.

90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Bu dakikada Galatasaray 2. gole çok yaklaştı. Savunmanın arkasına atılan topa kaleci Cordaba ceza sahasına çıkarak kafa ile tehlikeyi uzaklaştırdı. Sol kanattan Cihan'nın önüne düşen topu Galatasaraylı futbolcu boş kaleye vurdu. Savunma çabuk davranarak ağlara giden topu kaleyi kaparak çıkarttı. İkinci pozisyonda Hasan Şaş'ın önüne gelen topu Galatasaraylı yıldız iyi değerlendiremeyince top yandan auta gitti.

Bu atağın ardından başka pozisyon olmadı. Maçın hakemi 90 dakikayı biteren son düdüğünü çaldı.

Galatasaray, Antalya deplasmanında rakibini 1-0'lık skorla mağlup etmesini başardı.