BIST 10.212
DOLAR 32,34
EURO 34,88
ALTIN 2.377,05
HABER /  DÜNYA

Antalya alev alev

Antalya’nın Alanya ilçesindeki 2 ayrı bölgede yangın çıktı. Alevler 4 evi küle çevirirken, 35 hektar ormanlık alan yandı. <br/>Edinilen bilg...

Abone ol

Antalya’nın Alanya ilçesindeki 2 ayrı bölgede yangın çıktı. Alevler 4 evi küle çevirirken, 35 hektar ormanlık alan yandı.
Edinilen bilgiye göre, dün gece Alanya’nın Küçükhasbahçe Mahallesi ile Demirtaş beldesine bağlı Aliefeandi köyü alevlerle boğuştu. Demirtaş Beldesi Aliefendi köyündeki yangın rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerlerine yönelirken, köyde evler jandarma ekipleri tarafından tahliye edildi. Bölgeye, Orman İşletme Müdürlüğü bağlı 30 arazöz ve çevre belediyelere ait itfaiye ekipleri sevk edildi. Rüzgarın çok etkili olduğu köyde yangın hızla ilerleyerek ev, sera, elektrik ve telefon direklerine sıçradı. Yangında 4 ev tamamen yanarken, birçok ev de zarar gördü. Sera, elektrik direkleri, telefon direkleri yanarak kül oldu. Devam eden yangında şu ana kadar 35 hektar ormanlık alan kül oldu. Birçok kişi dumandan etkilendi. Geceyi alevleri korku ve panik içinde seyrederek geçiren vatandaşların bazıları gözyaşlarına boğuldu.
Öte yandan Küçükhasbahçe Mahallesi’ndeki zeytinlik bahçesinde de yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi yangın büyümeden kontrol altına alınırken, 4 dönüm zeytinlik alan yandı.
(İHA)