BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL

Anneleri terk etti ama evleri oldu!

Babaları öldürüldü, anneleri hemen bir başkasıyla evlendi. 3 kardeş babaanneleriyle zor bir yaşam içindeydi...

Abone ol

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde babaları 3 yıl önce vefat eden, geçen yıl anneleri tarafından terk edilen ve babaanneleri tarafından bakılan 4 kardeşe kaymakamlık tarafından ev yaptırıldı.

Kaymakam Tarık Bahadır, Kurban Bayramı'ndan önce resmi kurum müdürleri ile yaptığı köy ziyaretleri kapsamında Esenlik köyüne yaptığı ziyarette ilkokulu gezip öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencilerden Zehra Erberk'in (11) evlerinin yıkılmak üzere olduğunu belirterek yardım istemesi üzerine konuyu araştıran Kaymakam Bahadır, çocuğun kaldığı eve gitti. Tek katlı toprak damlı evde çocuklar Aylin (12), Zehra, Aybüke (9) ve Zeynel Erberk'in (5), babaanneleri Medine Erberk'le (63) kaldığını, ailenin geçiminin babaanne tarafından sağlandığını gören Bahadır, evin kapı ve penceresinin kırık olması gibi nedenlerle oturulamayacak durumda olduğuna karar vererek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yetkililerine yeni ev yapılması talimatını verdi.

Bahadır'ın talimatı üzerine vakıf ve köylülerin katkılarıyla amca Fettah Erberk'e ait tek katlı evin üstüne kat çıkılarak yaklaşık 1 ayda ev yapıldı. Evin tüm eşyaları da SYDV tarafından alındı.

Medine Erberk, oğlu Aziz Erberk'in (38) 3 yıl önce Antalya'da karıştığı alacak verecek kavgasında tabancayla vurularak hayatını kaybettiğini, gelini Özgül Erberk'in 1 yıl sonra başkasıyla evlenerek çocuklarını terk ettiğini, kendisinin de bunun üzerine Antalya'ya gidip çocukları alıp köye döndüğünü söyledi.

Medine Erberk, ''2 yıldır tek başıma ve birçok sıkıntı içerisinde torunlarıma bakmaya çalışıyordum. Oturduğumuz ev yıkılmak üzereydi. Kaymakamımız sağ olsun durumumuzu öğrenince bize ev yaptırıp bütün ihtiyaçlarımızı karşıladı. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır'' dedi.

Kaymakam Tarık Bahadır ise çocukların durumunu öğrendiğinde çok üzüldüğünü, sağlıklı bir ortamda yaşamaları için aileye ev yapılmasını öngördüklerini söyledi.

Evin eşyalarını aldıklarını, çok az eksiği kaldığını kaydeden Bahadır, ''Bu eksiklikleri de gidererek sıcak bir ortamda yaşamalarını sağlayacağız. Devletin vatandaşın sıkıntılarını gidermesini, özellikle yetim ve kimsesiz çocuklarımıza sahip çıkmasını asli görevlerimiz arasında görmekteyiz. Çocuklarımızın bundan sonra da sıkıntılarını giderme ve sahip çıkma noktasında üzerimize düşeni yapacağız'' diye konuştu.