BIST 10.212
DOLAR 32,34
EURO 34,88
ALTIN 2.377,05
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Anların öyküsü CRR'de

Şehirler de insanlar gibidir. İçlerine yaşam aldıkça hissederler. Anlamak isteyene gizemlerini açarlar.

Abone ol

Şehirler de insanlar gibidir. İçlerine yaşam aldıkça hissederler. Anlamak isteyene gizemlerini açarlar.

Ressam Canan Aydoğan, bu yolculukta sadece yaşanmış hikayelerdeki gizemleriyle kentin kaybolup giden kalıntılardaki sessizliğinin hissederek, kendi dünyasının renkleriyle buluşturduğu sırları ortaya çıkarıyor.

Canan Aydoğan'ın resim sergisi Cemal Reşit Rey Sergi Salonu'nda sanatseverle buluşacak.

AKBANK SANAT Merkezi’nde Organizasyon Yöneticisi olarak görevini sürdüren Aydoğan’ın resim çalışmalarındaki sezgisel ve özgür ruhu, sanatın her alanında gerçekleştirdiği projelere de yansıyor. Karma ve grup olmak üzere birçok sergiye katılan sanatçı daha sonra yapmış olduğu sergilerde özel projelere yer verdi. Üç yaşından beri hayallerini resmetmeye başladığını kaydeden Aydoğan, gerçek hikayelerdeki yaşanmışlıkların izlerini sürdüğünü söyledi. Ruhunda iz bırakan temaları fırçasıyla buluşturan Aydoğan, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul’un gizemli geçmişinde kaybolan çığlıkların sesini duymaya çalışıyor.

“Anların Öyküsü” adlı sergisi hakkında bilgi veren Aydoğan, sergiyle ilgili düşüncelerini şöyle aktardı:

“Yaşanmışlığa dair hiçbir şeyi ardımızda bırakmadan tutunmak istediğimiz anlar vardır. Kısacık bir yaşam aralığı sandığımız anları hissederek, farkına varırız hayatın… Anlar biriktikçe hikayeler de artar… Ve bir gün geriye dönüp baktığımızda peşimizden sürüklenen bir çok hikayeyi hatırlarız. Bir ömrün sonunda farkına vardığımız tek gerçek anlamak ve hissetmektir. Anlamak ve hissetmek bizi cansız bir bedenden bir insan olmaya eriştirir. Bizi biz yapan da yaşadıklarımız değil midir? Yaşadıkça anlarız, anladıkça hissederiz. Hislerimiz yaşadıklarımıza hükmetmeye başlar”

Ressam Canan Aydoğan’ın “Anların Öyküsü” adını verdiği eserlerinden oluşan resim sergisi Cemal Reşit Rey Sergi Salonunda 15 Şubat 2013 Cuma Günü saat 18. 30’da sanatseverlerle buluşacak. 28 Şubat tarihine kadar açık kalacak sergi ücretsiz gezilebilir. Trabzon’da doğan Canan Aydoğan, Lüleburgaz lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul'da İktisat ve pedegoji eğitimini tamamladı.

İStanbul’da kişisel sergilerinin yanı sıra yurtdışında da sergi açan Canan Aydoğan’ın eserleri Brüksel , Hamburg ve italya(Vatikan) ‘da sanatseverlerle buluşacak.