BIST 10.739
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.506,97
HABER /  GÜNCEL

Ankara'yı uçuracak projeler vitrinde

Ankara İş Dünyası Platformu toplandı, Ankara'yı uçuracak projeler anlatıldı. İşte o projeler;

Abone ol

Ankara için dev projeler hayata geçiyor! Ankara İş Dünyası Platformu'nda konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, iki önemli projenin hayata geçirileceğini söylerken Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'da Ankara'ya EXPO 2020'nin yakışacağını ifade etti. 

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir'in başkanlığındaki Ankara İş Dünyası Platformu Yönetim Kurulları Ortak Toplantısı, Sheraton Otel'de yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Devlet Bakanı Çağlayan, Ankara için ne yapılsa yakışağını söyledi.

Ankara'daki 10 organize sanayi bölgesinin toplam ihracattaki payının 5 milyar dolar olduğunu, Türkiye sanayisinin başkenti olma yolunda önemli adımlar atıldığını söyledi. Türkiye'nin 250 milyar dolarlık dış ticaretinde Ankara'nın payının 20 milyar dolar olduğuna işaret eden Çağlayan, Ankara'da birçok işin altyapısının kurulduğunu bildirdi.

Ankara'ya EXPO 2020'nin yakışacağını belirten Çağlayan, ''Bunun olması için sonuna kadar hizmetinizde olacağım'' diye konuştu.

Ankara'nın yeni bir uluslararası fuar alanına kavuşturulması konusundaki görüşlerini de açıklayan Çağlayan, ASO, Büyükşehir Belediyesi, Akyurt Belediyesi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) içinde olduğu fuar alanı yapılması, bu konuyla ilgili yasanın da bir an evvel meclisten çıkarılması gerektiğini bildirdi.

THY ile İstanbul üzerinden yurt dışına uçuşlarda ciddi zaman kaybı yaşandığına işaret eden Çağlayan, Ankara'ya direkt uçuşların konulmasının işleri bir hayli kolaylaştıracağını söyledi.

GÖKÇEK'TEN CHP'YE ELEŞTİRİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de toplantıda kendisine özellikle CHP milletvekillerince yöneltilen eleştirileri yanıtlarken kendisinden 17 yıl önce yönetimin bıraktığı 2 milyar dolar tutarındaki borçların ödenmesi için her ay belediye gelirlerinin yüzde 40 ile 76'sının kullanıldığını belirterek, 15-20 yıl daha bunun böyle süreceğini söyledi.

ANKARA AVRUPA'NIN EN GÜVENLİ BAŞKENTİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, başkent Ankara'nın öneminin ayrı olduğunu belirtti. ''Ankara, Avrupa'nın en güvenli başkentidir'' diyen Atalay, kentte geçen hafta MOBESE sisteminin hizmete girdiğini hatırlattı.

Ankara'daki sistemin İstanbul'a oranla daha kapsamlı, daha yeni teknolojiye sahip ve daha etkili olduğunu ifade eden Atalay, bu sistemin kentin güvenliğinde önemli rol oynayacağını söyledi.

''Çinçin Bağları gibi Ankara'nın eskiden bazı ünü olan semtleri bile şu anda en güvenli semtler'' diyen Atalay, Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının sembolik olarak Çinçin Bağları semtine yapılacağını bildirdi.

''HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ'' VE ''OTOMOBİL ŞEHRİ''

Ankara'nın hızlı bir değişim yaşadığını ifade eden Atalay, şunları söyledi:

''Ankara'da iki yeni proje şu anda hayata geçiriliyor. Türkiye'nin ilk hayvancılık organize sanayi bölgesi Çubuk ilçesinin sınırları içinde kuruluyor. Belki de burası Türkiye'de hayvancılık borsasının merkezi olacak, en etkili yer olacak. Doğrusu buna çok önem veriyoruz. Altyapı ihalesi yapıldı, altyapı çalışmaları yapılıyor. Türkiye'de hayvancılık alanındaki ilk organize sanayi bölgesi olması açısından da önemli. Diğer bir çalışma ise Gölbaşı'nda bütün tır, otobüs ve diğer araçlar olmak üzere ikinci el satışın yapılacağı ve parkın bulunacağı büyük bir otomobil şehri kuruluyor. Bunun da altyapı çalışmaları başladı.''

Ankara'da yeni kurulan özel üniversitelerle birlikte üniversite sayısının 13'e çıktığını kaydeden Atalay, Türkiye'nin, Ankara'nın gelişmesi için her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi.