BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.418,15
HABER /  DÜNYA

Ankara’daki yaralı sayısı açıklandı

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nce, çeşitli hastanelere yatırılarak tedavi altına alınan ve halen tedavileri sürdürülmekte olan kişi sayısının 3...

Abone ol

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nce, çeşitli hastanelere yatırılarak tedavi altına alınan ve halen tedavileri sürdürülmekte olan kişi sayısının 31 olduğu belirtilerek, bu kişilerden 2 vakanın halen yoğun bakım şartlarında tedavi edildiği bildirildi.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, bazı basın yayın organlarında gösteriler nedeniyle çok sayıda yaralanan kişinin hastanelerde tedavi altına alındığı, durumu ağır olan çok sayıda kişinin yoğun bakımlarda tedavi gördüğü, gösterilerde ve hastanelerde yatanlardan ölen kişilerin olduğu yönündeki haberlere ilişkin basın açıklaması yapıldı.
İki gün süren gösterilerde toplam 291 kişinin hastanelerde ayaktan tedavileri yapılarak hastane yatışlarının yapılmasına gerek kalmadan evlerine gönderildikleri belirtilerek, “Bunların içinden 141 kişi biber gazı etkilenmesi diğerleri ise çeşitli darbe, fiziksel yaralanma, hipertansiyon ve kan şekeri yükselmesi gibi nedenlerle ayaktan tedavi görmüşlerdir” denildi.
Çeşitli hastanelere yatırılarak tedavi altına alınan ve halen tedavileri sürdürülmekte olan kişi sayısının 31 olduğu bildirilerek açıklamada şunlar kaydedildi:
“Bu kişilerden 2 vaka halen yoğun bakım şartlarında tedavi edilmektedir. Yatarak tedavi verilen diğer vakalar ise orta veya hafif tablo göstermektedir. Yatanların içinde göstericiler tarafından çeşitli darbelere maruz kalan bir polis memuru da bulunmaktadır. 52 polis memuru biber gazından etkilenme, göstericiler tarafından darp ve atılan nesneler tarafından yaralanma gibi sebeplerle ayaktan tedavi edilerek evlerine gönderilmişlerdir. Gösteriler boyunca olay yerinde ya da hastanelerimizde vefat eden veya herhangi bir uzvu kopan kimse bulunmamaktadır.
Müdürlüğümüzün daha önceki açıklamalarında da belirtildiği üzere, gösteriler boyunca gerçekle bağdaşmayan, halkın infialine ve galeyanına sebep olabilecek çok sayıda asılsız bilgi medya ortamlarında yetkisiz kişilerce duyurulmuştur. Oluşan bilgi kirliliği kamuoyunun yanlış ve gerçekdışı bilgilenmesine sebep olmuştur. Vatandaşlarımızın gerçekle bağdaşmayan bu tür haberlere itibar etmemesi, resmi açıklamalarımızın takip edilmesinin önem taşıdığı hususu değerli kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
(İHA)