BIST 10.071
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.409,07
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da yüksek rütbelilere öğretmenlere FETÖ operasyonu!

Ankara merkezli 9 ilde FETÖ operasyonu! 16 muvazzaf subay hakkında gözaltı kararı var; 7'si albay 9'u yarbay. Öte yandan Ankara'da FETÖ okullarında görev yapan 44 öğretmen hakkında da gözaltı kararı verildi.

Abone ol

FETÖ soruşturması kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığı mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 9 ilde, 16 muvazzaf subay hakkında gözaltı kararı verildi. Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'yle iltisaklı olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan okullarda çalışan 44 öğretmen hakkında da gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara merkezli 9 ilde FETÖ’nün Jandarma Genel Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına yönelik 16 muvazzaf subay hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

YÜKSEK RÜTBELİLERE OPERASYON: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "FETÖ/PDY’nin Jandarma Genel Komutanlığına yönelik mahrem yapılanmasına ilişkin yapılan soruşturma kapsamında Ankara merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon ile 16 muvazzaf subay (7 albay, 9 yarbay) hakkında gözaltı işlemlerine başlanılmıştır" denildi.

3'Ü EMEKLİYE AYRILDI BİRİ AÇIĞA ALINDI

Gözaltı kararı verilen 9 ildeki şüphelilerden 12'sinin muvazzaf subay olduğu, 3'ünün emekliye ayrıldığı, birinin ise açığa alındığı kaydedildi. Albay ve yarbay rütbesindeki şüphelilerden 15'inin gözaltına alındığı, birinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

44 ÖĞRETMEN HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ ile irtibatı 44 öğretmen hakkında gözaltı kararı verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "KHK ile kapatılan FETÖ okullarında görev yapan ve FETÖ ile irtibatları tespit edilen 44 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilen FETÖ şüphelilerinin işlemleri devam etmektedir" denildi.