BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.394,97
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da Shopping Fest tanıtımı yapıldı

Melih Gökçek, Ankara'da düzenlenecek olana Shopping Fest'nin tanıtımı için 23 ülkeden gelen basın mensuplarıyla buluştu.

Abone ol

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara ekonomisi ve turizmine katkı sağlaması hedeflenen Shopping Fest'in (Alışveriş Festivali) tanıtımı için 23 ülkeden gelen 42 basın mensubuyla Hacı Bayram Veli Camisi'ni gezdi.

Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) işbirliğinde, Kültür Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Ankara Valiliği'nin katkılarıyla 8 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Ankara Shopping Fest'in, uluslararası camiada da tanıtımının sağlanması için yabancı gazeteciler de Türkiye'ye davet edildi.

Başkan Gökçek ve ATO Başkanı Bezci, Almanya, İngiltere, Rusya, Ukrayna, Japonya, İsveç, Finlandiya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Mısır, İran, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Hindistan, Sırbistan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Makedonya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan'dan gelen basın mensuplarına Hacı Bayram Veli Camisi'ni ve Augustus Mabedi'ni tanıttı.

Burada yerli ve yabancı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gökçek, Ankara'yı cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Festivalde yurt içinden ve dışından yaklaşık 40 sanatçının başkente geleceğini kaydeden Gökçek, ''Festival için sadece STK'ların harcadığı para 25 milyon lira. 5 yıl boyunca festivalde aynı yoğunluğu göstererek, Ankara'yı cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz'' dedi.

Özellikle yerli turistin İstanbul'dan çok Ankara'ya geleceğini belirten Gökçek, ''Etkinlik konusunda İstanbul'un bizimle yarışabileceğini sanmıyorum. Eğlenmek isteyen herkesi Ankara'ya bekliyoruz. Hem ucuz alışveriş yapacak hem de eğlenebileceksiniz'' diye konuştu.

Gökçek ayrıca, festival boyunca mağazaların ve AVM'lerin ürünlerinde yüzde 40-50 indirim uygulayacağını ayrıca çekilişlerle çeşitli hediyeler de dağıtacaklarını söyledi.

Festival kapsamında başkente 1 milyon ziyaretçi gelmesini beklediklerini bildiren Gökçek, Ankara'nın turizminde yüzde 30'luk bir artış olacağını öngördüklerini sözlerine ekledi.