BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da otobüs durağa daldı çok sayıda ölü ve yaralı var

Ankara'da freni boşalan otobüs durağa daldı. Dikimevi'nde gerçekleşen kazada 12 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Abone ol

ANKARA Dikimevi'nde otobüs durağında bekleyenlere belediye otobüsünün çarpması sonucu ilk belirlemelere göre 12 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Ankara Valisi dün yaşanan kaza sonrası açıklama yaparak kazada ölenlerin sayısının 12 olduğunu açıkladı. Şoförün ilk ifadesinde 'Otobüs benim kontrolümden çıktı' dediği belirtiliyor.

ALTINA ALIP 80 METRE SÜRÜKLENDİ

Ankara'da EGO Genel Müdürlüğü'ne ait belediye otobüsü Cemal Gürsel Caddesi'nde kontrolden çıkarak otobüs durağına daldı.

Otobüsün çarptığı durakta can pazarı yaşandı. Durakta bekleyenleri altın alan otobüs 80 metre daha sürüklendikten sonra durabildi. 

ankarada-otobüs-durağa-daldi-çok-sayida-ölü-ve-yarali-var.20151001140749.jpg

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile kazanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçlar, kazada ilk belirlemelere göre 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7-8 yaralı bulunduğunu söyledi.

ankarada-otobüs-durağa-daldi-çok-sayida-ölü-ve-yarali-var.20151001140703.jpg

ŞOFÖRÜN İLK İFADESİ

İlk belirlemelere göre, otobüs şoförünün herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığını aktaran Kılıçlar, "Kalp krizi gibi bir şeyi de yok. Şu anda otobüs şoförü karakola gitmek üzere. İlk ifadesi, 'Otobüs benim kontrolümden çıktı' yönünde" diye konuştu.

Kılıçlar, şunları kaydetti:

"Gördüğünüz gibi durağa ve duraktan da kaldırımın üzerinden 70-80 metre önüne gelen vatandaşlarımızı sürükleyerek 70-80 metre sonra durmuş. İlk bilgilerimiz bu kadar. Hepimize geçmiş olsun. Vatandaşlarımıza başsağlığı, ailelerine sabır diliyorum."

"Otobüsün altında şu anda birileri var mı?" sorusu üzerine Kılıçlar, "Burası olay yeri. Biz gerekeni yapıyoruz. Siz de bizim çalışmalarımızı kolaylaştırın" dedi.

ankarada-otobüs-durağa-daldi-çok-sayida-ölü-ve-yarali-var.jpg

GÖRGÜ TANIĞI KAZAYI ANLATTI

NTV'ye konuşan bir görgü tanığı katliam gibi kazayı şöyle anlattı: "Durakta konuşuyorduk. Otobüsün kaldırım boyunca insanları altına aldığını gördüm. 200-300 metreyi kaldırımda gitti. Bazı vatandaşların havalara savrulduğunu gördüm.

"SADECE VURDUĞUNU GÖRDÜK"

Otobüsün altında öyle tahmin ediyorum ki 7-8 kişi vardı. 4-5 tane kaldırımda ölü insanlar vardı. Kaldırım boyunca insanlara vurdu gitti. Sadece vurduğunu gördük. Bir ses duymadık. Ardından can pazarı yaşandı. Orada ekipler geldi, ambulanslar geldi sonra bizi yaklaştırmadılar."