BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Ankarada liderler kapışacak

Siyasete verilen yılbaşı arası bitti. 4 lider de bugün kürsüde olacak. Gündemde merakla beklenen emekli maaşları, kozmik oda ve açılım var.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
Bütçe görüşmelerinin ardından kısa bir ara veren Meclis bugün hareketleniyor. Liderler 11 günlük aranın ardından bugün kürsülere çıkıp son gelişen olaylarla ilgili değerlendirmeler yapacak.

Meclis'te ilk grup MHP'nin olacak. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kozmik bürodaki aramalardan, TSK'yla ilgili yıpratma iddialarına pek çok konuda değerlendirme yapması bekleniyor.

GÖZLER BAŞBAKAN'DA
Bugün gözler emekli maaşlarına yapılacak zammı açıklayacağı için Başbakan Tayyip Erdoğan'da olacak. Zamlarla ilgili açıklamayı Erdoğan'ın yapacak olması beklentileri yükseltti. Erdoğan'ın yüzde 20'yi bulan oranda bir zam açıklaması bekleniyor. Bu düşük emekli maaşlarında 100 liralık bir artış anlamına gelecek.

24 GÜN ARADAN SONRA MECLİS'TE

Kapatılan DTP'nin milletvekilleri de 24 gün aradan sonra bugün Meclis'te olacak. BDP'ye katılan milletvekilerinin grup toplantısında en yaşlı üye sıfatıyla Grup Başkanı seçilen Nuri Yaman konuşacak. BDP'nin hem DTP'nin kapatılması hem de açılım süreciyle ilgili değerlendirmeler yapması bekleniyor.

Son grup toplantısı CHP'nin olacak. CHP lideri Baykal'ın yaklaşık bir saat sürecek konuşmasında da kozmik büro aramasından, son yapılan zamlara kadar pek çok konuda ağır eleştiriler getirmesine kesin gözüyle bakılıyor.