BIST 10.195
DOLAR 32,37
EURO 34,66
ALTIN 2.383,89
HABER /  POLİTİKA

Ankara'da kritik zirve! Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu görüştü! İmamoğlu 'Başkan' mı oluyor?

CHP'de kurultay öncesi kritik buluşma gerçekleşti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'ya davet ettiği 'Değişimciler'in lideri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. Kulislere yansıyan bilgilere göre; Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na kurultayda divan başkanı olmasını önerdi. 1 saatlik görüşme sonrası açıklama yapılmadı.

Abone ol

4-5 Kasım’da 38’inci Olağan Kurultayı’nı gerçekleştirecek CHP’de kurultay gündemi devam ediyor. Kurultaya sayılı günler kala Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile dikkat çeken bir görüşme gerçekleştirdi.

Ahlatlıbel'de 'başkanlık' önerdi

Çankaya Ahlatlıbel tesislerinde gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat süren görüşmede kulislere yansıyan bilgilere göre; Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na kurultayda divan başkanı olması önerisi götürdü.

Ekrem İmamoğlu kabul etti mi?

Genel Merkez kaynakları, divan başkanlığına her iki tarafın da üzerinde anlaşacağı bir isim getirmek istendiğini belirtmişlerdi. İmamoğlu’nun teklifi kabul edip etmediğiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. 

Saymaz: Divan Başkanı İmamoğlu olacak

Gazeteci İsmail Saymaz, kişisel Twitter hesabından, "Kılıçdaroğlu, bir hafta önce İmamoğlu’na haber göndererek, kurultayda divan başkanı olması teklifini iletmişti. İmamoğlu sıcak baktığını söylemişti. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu bugün görüştü ve anlaştı. 4 Kasım’daki CHP kurultayında divan başkanlığını İmamoğlu yapacak." bilgisini paylaştı. 

İmamoğlu değil Yavaş olsun!

Parti içinde bazı kesimlerin, İmamoğlu'nun divan başkanlığına "o tarafsız değil" diyerek karşı çıktığı ve Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Divan Başkanı olması için bastırdığı iddia ediliyor.