BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.397,91
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'da Diyarbakırspor paniği!

Tüketici Dernekleri Federasyonunca yarın düzenlenecek Ulaşım ücretleri eylemine izin verilmedi. Gerekçesi ise Diyarbakırspor!

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
Ankara'da ulaşım eylemine Diyarbakır engeli çıktı. Cumartesi günü düzenlenecek mitinge Diyarbakırspor-Gençlerbirliği maçında yaşanabilecek güvenlik sorunları nedeniyle izin çıkmadı. Tüketiciler karara isyan etti.

Tüketici Dernekleri Federasyonu tarafından ulaşım ücretlerine yapılan zamları protesto için bu hafta sonu miting yapma kararı alındı.

Federasyon yetkilileri Ankara Kolej Meydanında yapılacak miting için Valiliğe başvuru yaptı. Son yıllarda neredeyse hiçbir miting konusunda sorun yaşanmayan Ankara Valiliği bu mitinge izin vermedi. 

Ankara Valiliği izin verilmemesine gerekçe olarak Diyarbakırspor ile Gençlerbirilği arasında Ankara'da Cumartesi öğleden sonra oynanacak maçı gösterdi. Maç nedeniyle yeterli güvenlik önleminin alınamayacağı ileri sürüldü. Valiliğin kararı dün akşam tüketici derneklerine ulaştırıldı.

Ulaşım eylemini organize eden dernekler karara tepkili. Tüketiciler Valilik kararının yürütmesinin durdurulması için bu sabah idare mahkemesine başvuru yaptı. Mahkemenin veerceği karara göre yarınki tüketici mitinginin yapılıp yapılmayacağı belli olacak.