BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.496,55
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da dev FETÖ dalgası! Subay, öğretmen, yönetici...

Ankara merkezli 5 ilde Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki FETÖ'nün mahrem yapılanmasına yönelik 16 subay hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ankara, İzmir ve Adana'da çok sayıda öğretmen, polis, dernek yöneticisi hakkında da gözaltı işlemleri yapıldı. İşte detaylar...

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Ankara merkezli 5 ilde 16 subay hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

7'Sİ GÖREVDE 9'U İHRAÇ: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "FETÖ/PDY'nin Deniz Kuvvetler Komutanlığına yönelik mahrem yapılanmasına ilişkin yapılan soruşturma kapsamında; Ankara merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon ile 7'si halen görevde, 9'u ihraç edilmiş toplam 16 subay hakkında gözaltı işlemlerine başlanılmıştır" denildi.

66 ÖĞRETMEN HAKKINDA GÖZALTI KARARI
Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturması kapsamında, görevden ihraç edilen 66 öğretmen için gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Ankara il ve ilçelerinde görevliyken KHK ile görevden ihraç edilen ve ByLock kullandıkları belirlenen 66 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildiği, şüphelilere yönelik işlemlerin Ankara ve 22 ilde devam ettiği belirtildi.

KONFEDAREASYON YÖNETİCİLERİNE OPERASYON: 72 GÖZALTI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca FETÖ/PDY örgütüyle iltisaklı olduğu için KHK ile kapatılan Aksiyon İş Konfederasyonuna bağlı sendikaların 72 yöneticisi hakkında gözaltı kararı aldı.

KHK ile kapatılan Aksiyon İş Konfederasyonuna bağlı 5 sendikada yöneticilik yapan 9'u ByLock kullanıcısı 72 şüpheli hakkında da gözaltı kararı verildiği, şüphelilerin işlemlerinin Ankara ve 13 ilde sürdürüldüğü kaydedildi.ADANA'DA 21 GÖZALTI
Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 21 zanlı gözaltına alındı.

İZMİR'DE POLİS VE ÖĞRETNEMLERE YAKALAMA
İzmir merkezli 12 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sivil toplum kuruluşu (STK) yapılanmasına yönelik operasyonda, aralarında meslekten ihraç edilen emniyet müdürü ve öğretmenlerin de bulunduğu 28 zanlı gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün STK yapılanmasında yer aldıkları tespit edilen 43 zanlı hakkında gözaltı kararı verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir merkez olmak üzere Gümüşhane, Konya, Kütahya, Hatay, Manisa, Sakarya, Afyonkarahisar, Amasya, Samsun, Malatya ve Aydın'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Zanlılar arasında eski İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı ve KHK ile kapatılan Mağdur Emekli Polis Hakları Derneği üyesi Ayhan Saygılı'nın da bulunduğu öğrenildi.

Sağlık kontrolünün ardından zanlılar emniyete götürüldü.