BIST 10.000
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.433,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'da asker uğurlama izdihamı

Asker uğurlamaya gidenler konvoy oluşturup zaman zaman trafiğin durmasına sebep oldu.

Abone ol

ANKARA’da asker uğurlamaya gidenler konvoy oluşturup Konya yolunda zaman zaman trafiğin durmasına sebep oldu. Trafiği tıkayan konvoydaki araçlar ve vatandaşlar, otogar giriş ve çıkışlarında da izdihama yola açtı.

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali (AŞTİ)’nde davul zurna ile asker uğurlaması yapan aileler, otobüslerin önünde İstiklal Marşı okudu. Vatani görevlerini yapacak olan 93/4 tertip asker adayları konvoylar halinde Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne giderken, Konya yolunda yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle trafik zaman zaman durdu.

AŞTİ Emek girişinde yol kenarına park edilen araçları trafik polisleri çekici yardımıyla kaldırdı. Otomobillere Türk bayrakları asan vatandaşlar, hareket halindeki otomobillerden sarkarak "En büyük asker bizim asker" sloganları attı.

AŞTİ otogarında asker adayları omuzlarda taşındı. "En büyük asker bizim asker" "Bu asker gidecek, geri gelecek" sloganları atıldı. Asker uğurlamaya gelen aileler davul ve zurna eşliğinde halay çekip oyun oynadı. Asker uğurlayanlar hareket eden otobüsleri durdurulup defalarca İstiklal Marşı okudu. Bu nedenle otogar giriş ve çıkışlarında yoğun trafik yaşandı.