BIST 9.986
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.435,23
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ankara'da 12 Ocak pazartesi yarın okul tatil mi?

Ankara'da yüksek kesimlerde kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Meteroroloji yağışların devam edeceğini duyurudu. Peki 12 Ocak okul tatil mi valilik açıkladı mı?

Abone ol

ANKARA'da hava durumu nasıl olacak. Kar yağışı yeni haftada da devam edecek mi meteoroloji son tahminleri açıkladı. Geçen hafta eğitime 3 gün ara veren Ankara'da okulların yarın 12 Ocak tatil olur mu? Valilikten henüz bu konu ile ilgili bir açıklama yok. Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Karabük, Bartın'ın doğusu, Bolu ve Çankırı'nın kuzey ilçelerinin hafif yağmur, karlakarışık yağmur ve yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının 4- 6 derece artacağı tahmin edilmektedir.

RÜZGAR: Rüzgarların güney ve güneybatı yönlerden, hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (30-60 km/s) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.
UYARILAR
BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Güneybatı (Lodos) yönlü rüzgarın; Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (30-60 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, deniz ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ANKARA HAVA DURUMU KAR NE ZAMAN DURACAK?

Ankara hava durumu tahminlerine göre kentte etkisini sürdüren kar yağışı çarşamba günü kenti terk edecek. Yarın çok bulutlu bir havanın hakim olacağı Ankara'da en düşük sıcaklık eksi 7 derece olacak. Pazartesi günü ise Ankara'da karla karışık yağmur görülecek.

ankara-hava-durumu-meteoroloji.jpg