BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.461,80
HABER /  GÜNCEL

Ankara Valisinden içki açıklaması

'İçki referandumu' tartışmalarına Vali de katıldı. Ankara Valisi Önal, referandumu seçim havsında gerçekleşmesine karşı!

Abone ol

İNTERNETHABER
Nergis DEMİRKAYA


ANKARA-Ankara Valisi Kemal Önal tartışmalara neden olan içki referandumuyla ilgili İNTERNETHABER’e konuştu. Yapılacak şeyin ne referandum ne eğilim yoklaması, sadece bir anket olduğunu söyleyen Önal, “Yöneticiler yol göstersin diye bunları yapabilir. Ama sonuçlara bağlı kalınmayabilir. Bunu çok fazla büyütüp seçim havasına sokmamak lazım” diye uyardı.

"SADECE BİR ANKET"

Vali Önal İNTERNETHABER’in "içki referandumuyla ilgili sorularını yanıtladı. Önal, "Çok değişik yönlere çekilebilecek, çok speküle edilebilecek bir konu. Ama öncelikle bu bir referandum değil. Referandum doğrudan demokrasinin önemli araçlarından biri ve özel şartları, mevzuatı var. Eğilim yoklaması da değil. Bu da artık siyasi partilerin aday tespitlerinde kullandığı özel bir yönteme dönüştü. Yapılmak istenen sadece bir ankettir.”

“SEÇİM HAVASINA SOKMAYIN”

Yapılacak ankete karşı çıkmayan Vali Önal, “Anketin yöneticiye yol göstermesi mümkündür, ama tamamen ona bağlı kalınmayabilir. Kamuoyu bu konuda ne düşünüyor diye bakılabilir. Bunu çok fazla büyütüp, bir seçim havasına sokmamak lazım” dedi.

Önal referandumun toplumu ayrıştıran bir tartışmaya dönmesiyle ilgili ise, “Demokratik hayatın cilveleri bunlar. Politikacı olmadığım için fazla bir şey diyemem. İçkili yerlerin ne olduğu yasalarla belli, herşey ona göre yürütülür” yorumu yaptı.

‘YOLLAR KAPATILSIN’A TAM DESTEK

Vali Önal Bahçelievler 7’inci Cadde ve Tunalı Hilmi Caddesi’nin araç trafiğine kapatılmasına tam destek verdi. Önal, “Biz yeniliklere daima karşı çıkmışızdır. Toplum olarak böyleyiz. Eski Ankaralılar bilir. Sakarya Caddesi’ne bırakın otomobili şehirlerarası otobüsler girerdi. İzmir Caddesi’nde dolmuş durakları vardı. Bugün hepsi araç trafiğine kapalı. İnanın Tunalı ve 7’inci Cadde’de de böyle olur. Ben şahıs olarak kapatılmasında sakınca görmüyorum. Zaten kapatılma denilince tamamen kapatmadan değil belli saatlerde veya mevsimsel kapatılmadan bahsediliyor” dedi.