BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Ankara suyunda son nokta

Ankara'da şebeke suyu içiliyor mu, içilmiyor mu? Sağlık müdürü son noktayı koydu.

Abone ol Ankara Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, ''Ankara şehir şebeke suyunun içilmesinde ve kullanılmasında bugüne kadar sorun olmadığı gibi mevcut durumda da arsenik dahil hiçbir parametrede sağlık açısından sakınca bulunmamaktadır'' dedi.

Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'nın içme ve kullanma suyunun nitelikleriyle ilgili bazı basın yayın organlarında zaman zaman toplumu paniğe sevk edici haberler yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

''Yasalarla müdürlüğümüze verilen görevler çerçevesinde, ekiplerimizce sürekli olarak denetim, inceleme, tetkik ve değerlendirmeler yapılmaktadır.

Bu konuda hassa davranıldığı için ASKİ Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra Ankara il sınırları içinde bulunan bütün belediye başkanlıkları ve kaymakamlıklarla muhtelif yazışma ve çalışmalar yapılmaktadır. Yapılan yazışmalar mevzuatın öngördüğü prosedür gereği olup uyarı olarak değerlendirilmesi yanlış algılamadan ibarettir.

Ankara içme-kullanma suyu şebekesi, daha önce tespit edilen kontrol noktalarından düzenli olarak müdürlüğümüzce izlenmekte, her türlü veri sonuçları günlük olarak değerlendirilmekte ve Sağlık Bakanlığımız bilgilendirilmektedir. Ankara içme suyunun ham su ve içme kullanma suyu olarak geçirdiği aşamaların her yönü bütün boyutlarıyla incelenmekte ve mevzuatta öngörülen kimyasal, toksikolojik ve mikrobiyolojik parametreler ayrıntılarıyla tetkik edilip, mevzuatın öngördüğü aralıklarla düzenli olarak takip edilmektedir.''

Halk sağlığını tehdit edebilecek veya tehlikeye sokabilecek herhangi bir olağan dışı gelişme olması durumunda bunun kamuoyuna duyurulacağını ifade eden Aksoy, ''Ankara şehir şebeke suyunun içilmesinde ve kullanılmasında bugüne kadar sorun olmadığı gibi mevcut durumda da arsenik dahil hiçbir parametrede sağlık açısından sakınca bulunmamaktadır'' dedi.

Mustafa Aksoy, Ankara şehir şebeke suyu hakkında yetkili kurumlarca yapılacak açıklamalar dışındaki beyanlara itibar edilmemesini istedi.